Blended Brew - Shove It Down

Skrevet af Calle
23-07-2020
For lidt over fem år siden anmeldte jeg Blended Brews debutalbum ”Hand Patrones”. Det album var jeg meget imponeret over. Siden da har de udsendt en EP og nu dette album, som har fået titlen Shove It Down. Der er kun to bandmedlemmer tilbage fra debuten og det er sanger og guitarist Jimmy Månsson samt organ/keyboardspiller Sebastian Groset. Trommerne bliver spillet af Christoffer Beck, mens det er Jimmy der har indspillet bassen på albummet. Efterfølgende har bandet fået Lasse Mortensen med på bas.

Blended Brew spiller Rock med stort R. Inspirationen er hentet hos bands som f.eks. Deep Purple og Led Zeppelin. Bandet har en rigtig fed sound, som lyder hen i retning af Rival Sons. Det kommer især til udtryk i Sebastians hammondorgel lyd, men også i guitaren og vokalmelodien. Bandet har indspillet og produceret albummet selv i samarbejde med Christian Heyman og det er foregået i Heyman Studios. For at få den rette sound valgte bandet at indspille alt live i studiet. Det synes jeg virker til at have fungeret rigtig godt og de har ramt en sound, som man ikke høre hos andre danske bands. Det skulle da lige være Freddy And The Phantoms, som har lidt den samme lyd.

Shove It Down består af 10 sange og har en varighed på lige over 40 minutter. Jeg synes ikke der findes et dårligt nummer eller noget fyldstof på dette album. Samtlige sange har noget at byde på. Melodierne er catchy og godt skruet sammen og selve sangopbygningen fungerer rigtig godt. Der er mange fede riffs og så er jeg især imponeret over førnævnte orgel sound. De første ni sange er rene Rock sange, hvorimod albummets sidste sang ”Don’t Say No” er en ballade, hvor det kun er Jimmy på vokal og Sebastian på piano. Den fungerer også godt og efter min mening er det en perfekt måde at afslutte albummet på.
 
Andre sange jeg vil fremhæve er ”Stay In The Shadow”, ”If The Streets” og ”Renegade” samt åbningsnummeret ”Ancient Alien”. I sidst nævnte levere Sebastian noget lækkert blues-lydende mundharpe spil. Men som sagt synes jeg ikke der er nogle dårlige sange på albummet. Et rigtig fedt album.

Som nævnt tidligere var jeg meget imponeret over debutalbummet og med Shove It Down synes jeg bandet har rykket endnu et skridt op. Så er du til catchy rock med en super fed sound, så bør du helt sikkert tjekke det her album ud. Jeg glæder mig til der bliver åbnet rigtig op for livekoncerter igen, for så vil jeg helt sikkert fange Blended Brew på en scene et sted.
 
Shove It Down udkom den 1. maj 2020 via Mighty Music/Target Group.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar