Shakedown Suzies - A Business Doin' Pleasure

Skrevet af Calle
01-07-2020
Shakedown Suzies er et rockband fra Sverige. De blev dannet i 2009 og medlemmerne i bandet er Erik ”Ricki” Gripestam (vokal), Jonathan Mortensen (guitar), Agust Ahlberg (bas) og Claes ”Mads” Mattsson (trommer). For snart tre år siden anmeldte jeg bandets debutalbum ”The Chase”. Nu er de klar med opfølgeren, som har fået titlen A Business Doin’ Pleasure.

Bandet spiller hard rock med en punket og sleazy kant og deres inspirationskilder tæller bl.a. bands som Motörhead, Guns n' Roses, Hardcore Superstar, Babylon Bombs, Skid Row, Mötley Crüe, Kiss og Backyard Babies. Det er en kombination af både ældre og nyere bands, hvilket kommer til udtryk i bandets musik. Så er du fans af nogle af disse bands, så bør du læse videre her.

Det virker som om bandet har en stor spilleglæde og der er en rigtig fed energi og power på albummet. Der er fuld knald på fra start af og først i albummets sidste sang ”I Don’t Do Regrets” sættes tempoet ned. Og jeg synes det er en god og anderledes sang i forhold til resten af albummet. Indledningen fik mig til at tænke på Five Finger Death Punch’s version af ”Bad Company”. Men efter min mening er det en perfekt sang at slutte albummet af med. Andre sange jeg vil fremhæve på A Business Doin’ Pleasure er, første singlen ”Alibi” samt ”Forever Wild” og ”Delicious Vice”. I sidst nævnte er der en kvindelig gæstevokal, som bliver leveret af Therese Damberg fra bandet Teaser Sweet. De to vokaler komplimentere hinanden godt.

Jeg synes bandet spiller godt og især guitarearbejdet synes jeg fungerer. Der er flere gode riffs på albummet. Derudover synes jeg vokalen passer perfekt til genren. Set i forhold til forrige album, så synes jeg helt klart bandet har rykket sig. Det gælder både på vokalfronten og det musikalske, men også i selve sangskrivning. De nye sange har bare lige det ekstra, som gør at de virker mere fængende. Alt i alt synes jeg det er et rigtig godt album bandet har indspillet.

Indspilningen er foregået i HoboRec Studios med Jon Solheim bag knapperne og i Monster JAM Studios af bandets guitarist Jonathan. Efterfølgende er det blevet mixet og masteret af Andy La Rocque i Sonic Train Studios. Jeg synes der er en god lyd og produktion på albummet.

Er du til en god omgang rendyrket hard rock, så bør du helt klart tjekke dette album ud. De svenskere kan bare noget indenfor rock og heavy, hvis du spørger mig. Der må være noget i drikkevandet derovre.
 
A Business Doin' Pleasure udkom den 12. juni 2020.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar