Withering Surface - Meet Your Maker

Skrevet af Peter Letting
19-06-2020
Danske Withering Surface fra Næstved udkommer med nyt album 19/6-20. Albummet har fået titlen Meet Your Maker

Withering Surface har sine rødder tilbage i midt 90’erne, og er endnu et eksempel på, at jeg ikke fulgte med i den danske metal scene dengang, for jeg kendte dem ikke i forvejen, men så er jeg da ikke forudindtaget…

Bandet har holdt en pause på godt 15 år, men er nu tilbage med den oprindelige besætning, bestående af: Allan Tvedebrink på guitar, Jakob Møller Gundel på trommer og Michael H. Andersen på vokal. De har også allieret sig med Morten Lybecker på keyboard, Marcel Lysgaard på guitar samt Jesper Kvist på bas.

Jeg synes numrene er rigtig godt komponeret, med en lækker variation i tempo, og med en masse fede harmonier og riffs. Jeg tror ikke de kan løbe fra løftet om melo-death på dette album, men det ønsker de sikkert heller ikke.

Og selvom de er startet tilbage i 90’erne, og de med garanti stadig har en forkærlighed for det de lavede dengang og startede ud med, så er det ret tydeligt at Withering Surface er fulgt med ind i det nye årtusind, og lyder bestemt ikke som et ”gammelt” band.

Titel nummeret "Meet Your Maker", lægger godt fra land, med et dejligt tempo, men der veksles en del undervejs, og der spilles på en del forskellige stemninger igennem hele nummeret. Det er præcis sådan melodisk død skal være, og det fortsætter heldigvis i samme retning på de næste numre.

På nummeret "I’ll Soon Be Gone", har Withering Surface, gæsteoptræden med en clean female vokal, leveret af Elizabeth Gorboi Andersen. Nummeret er trukket lidt ned i tempo, og får et helt særligt udtryk med den meget anderledes vokal, men der er stadig umiskendelige tegn på melo-death og tempoet er da heller ikke trukket ud, hele vejen igennem. Fedt nummer faktisk, som måske i virkeligheden går hen og bliver mit favorit nummer på skiven.

Der er vist ikke så meget andet at sige end, at det her er en fed skive, med masser af saft og kraft til metal folket, og lad os så få åbnet de spillesteder op, så vi kan komme ud og headbange.
 
Meet You Maker udkom den 19. juni 2020 via Mighty Music/Target Group.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar