The City Kids - Things That Never Were

Skrevet af Calle
09-06-2020
The City Kids er et UK baseret rockband, som blev startet af JJ Watt fra bandet The Main Grains. Efter det band stoppede havde Watt flere sange liggende, hvor flere af dem oprindelig var tiltænkt netop det band. Han mente sangene skulle indspilles og første mand ombord i hans nye band var hans ven Berty Burton som spiller bas i Tigertailz. Næste mand der kom til, var den danske guitarist Dennis Post fra Warrior Soul og Flush The Fashion. Og på trommer blev det Dave Sanders fra bandet Falling Red. Line-up var en realitet og bandet indspillede Things That Never Were, som dermed er bandets debutalbum.

The City Kids spiller rock med en masse punk attitude. Der er en god vildskab i musikken og den rå og hæse vokal passer godt til genren. Der er nogle fede riffs og gode melodier i sangene og man kan ikke undgå at rocke med, når man lytter til musikken. Jeg synes bandet formår at sammensætte den rå og beskidte rock med de ”pæne” og mindeværdige melodier, uden det på nogen måde bliver for poleret.

Åbningsnummeret, som også var første singlen, er ”Best Of You”. Efter min mening er det en rigtig god sang at åbne albummet med og sangen hører helt klart til blandt mine favoritter. Derudover vil jeg fremhæve sange som ”Rats”, ”She Loves You”, ”Before You Fall” og ”All I Want”. I sidst nævnte medvirker Tracii Guns fra L.A. Guns på guitar. Andre gæster på albummet er Kory Clarke fra Warrior Soul. Han medvirker på sangen ”Round And (A) Round”. Derudover medvirker Billy Tee of Alex Holmes fra The Suicide Notes på et par sange. Alt i alt synes jeg det er 10 gode sange Watt har skrevet og som bandet har indspillet. Ved første gennemlyt kan sangene godt virke en anelse ensformige, men efter flere gennemlyt, så adskiller de sig fra hinanden.

Bandet har selv produceret albummet og så er det blevet masteret af Dave Draper, som tidligere har produceret albums med bl.a. The Wildhearts og The Professionals. Lyd og produktion er god og jeg synes albummet har fået den rette punk ’n’ roll feeling og sound.

Jeg føler mig godt underholdt i de 35 minutter, som albummets varighed er. Derfor kan jeg kun anbefale, at man tjekker Things That Never Were ud. Især hvis man er til rock med attitude!!
 
Things That Never Were udkom den 1. maj 2020 via Cargo Records.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar