Skifting - Skyggemarker

Skrevet af Calle
03-05-2020
For et år siden anmeldte jeg Skifting’s EP ”Lyset Fra Stammen”. Nu er de så ude med en ny plade, som har fået titlen Skyggemarker. Den skal ses som en fortsættelse og tvillingeplade til forgængeren. Og selvom det er to isolerede udgivelser, skal det ses som en afslutning på et samlet værk.

Bandet består af de samme fire mænd, som også udgjorde besætningen på den forrige EP. Det er Uffe Ejlerskov (sangskriver, guitar og vokal), Emil Deuleran (trommer), Hans Windeløv (bas) og Ask Lindquist Ejlerskov (bas). Derudover har de Kasper Meilvang Fjord med på synth på tre af numrene.

Musikstilen er psykedelisk rock og jeg vil placere dem i samme boldgade som f.eks. Elevatorfører, Spids Nøgenhat og Vilde Græs. Og sproget der bliver sunget på, er dansk. Personligt har jeg lyttet mere og mere til musik indenfor denne genre her på det sidste og jeg synes det er ret godt. Og her er Skifting ingen undtagelse. De gør det rigtig godt. Både i musikalitet og i deres tekstunivers. Musikken bliver spillet godt og Uffe’s stemme er som skabt til denne type musik.

Skyggemarker består af 6 numre. De lægger sig godt i forlængelse af den førnævnte EP. Men de kan/skal som sagt også ses som et samlet værk. De sange jeg vil fremhæve på dette album, er åbningsnummeret ”Onde Hånd”, titelnummeret ”Skyggemarker”, som er næsten 10 minutter langt, samt det rimelig syrede og varierede nummer ”Se Der Går Hun”. Men det er seks gode sange, som skal høres som en samlet enhed.

Albummet er indspillet i Ørslev Studierne i løbet af efteråret 2019. To af medlemmerne i bandet er aldersmæssigt i 50’erne og de to andre er i 20’erne. Men trods forskellig alder og erfaring, så synes jeg bandet formår at skabe musik med en god energi og hvor det virker som om det hele går op i en højere enhed, når de spiller sammen. Lyd og produktion er efter min mening som den skal være, når vi taler musik indenfor denne genre.

Er du til rock, som bliver spillet godt og hvor musik og tekst blandes i et stort psykedelisk univers, så er jeg sikker på, at Skifting er noget for dig. Jeg så bandet live sidste år i maj måned og der blev jeg meget positivt overrasket. Dengang kendte jeg ikke bandet, men jeg synes de kom godt udover scenekanten. Det resulterede i, at jeg købte ”Lyset Fra Stammen” på vinyl efter koncerten. Jeg skal også ud og have fat i dette album på vinyl. Tjek dem ud !!
 
Skyggemarker udkom den 28. marts 2020 via Underklang Records.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg Sjifting på Facebook her

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar