Freddy And The Phantoms - A Universe From Nothing

Skrevet af Calle
19-04-2020
Freddy and The Phantoms er ude med et nyt album. Og hvilket et af slagsen. Jeg har været glad for dette band siden jeg lyttede til dem første gang. Og det nye album er bestemt ingen undtagelse. Bandet består af Frederik ”Freddy” Schnoor (vokal og guitar), Rune Rene Hansen (trommer), Anders Haahr (keys og organ) og Mads Wilken (bas). Albummet er bandets femte udgivelse.

A Universe From Nothing har bandet bevæget sig i en lidt mere heavy og hårdere musikalsk retning, dog uden at slippe taget om deres blues rock dna. Udover deres 70’er bluesrockinspiration, så nævner bandet også Black Sabbath, Dio, Mastodon og Rival Sons, som nogle af deres inspirationskilder. Sidst nævnte spillede bandet opvarmning for i Helsingør tilbage i juli 2019.

Albummet består af 11 numre. Basis-sporene for både trommer, bas, keys og guitar er indspillet live i studiet, hvilket giver sangene en mere rå feeling. Det er første gang bandet har gjort det på den måde og jeg synes det giver meget god mening set i forhold til deres mere hårde sound. Når musikerne samtidig spiller så godt som de gør, så rammer bandet et enormt højt niveau. Og jeg synes virkelig tangentspiller Anders får lov at shine på det her album. Han levere mange gode elementer og soloer.

De sange jeg vil fremhæve på albummet, er åbningsnummeret ”First Blood Universe”, ”Lilith’s Nightmare”, ”River Of Hate” og ”Freedom Is A Prison” samt ”Andromeda”. Sidst nævnte har også en part 2, som er et stille instrumentalt nummer. I nummeret "River Of Hate" gæster guitarist/sanger/producer Søren Andersen. Her levere han en fed guitar solo i bedste Richie Blackmore stil. Nu har jeg kun nævnt fem sange, men alle 11 sange er efter min mening rigtig gode. Det er nogle gode melodier bandet har skruet sammen og de er samtidig arrangeret virkelig godt. Derudover er der mange gode riffs- og temposkift i sangene.

A Universe From Nothing er indspillet i Medley Studios i København med Ken Rock som producer, i tæt samarbejde med bandet. Og det er der kommet et rigtig godt resultat ud af. Lyd og produktion er som den skal være.

Udover at gøre sig godt på et album, så kan jeg også kun sige, at bandet gør det rigtig godt live. Jeg har haft fornøjelsen af at se dem et par gange og hver gang er de kommet godt udover scenekanten. A Universe From Nothing er efter min mening bandets bedste album til dato, så jeg kan kun varmt anbefale at man tjekker dem ud. Også deres tidligere albums. Og får du muligheden for at se dem live, så gør dig selv den tjeneste, at rejse dig fra sofasen og komme ud af døren.
 
A Universe From Nothning udkommer den 24. april på Mighty Music/Target Group
 
(5½ ud af 6)
 
Besøg Freddy And The Phantoms på Facebook her

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar