Zeup - A Taste Of Zeup (EP)

Skrevet af Calle
27-01-2020
Det københavnske rock band Zeup sendte mig deres debut EP tilbage i oktober sidste år, men på grund af tidspres har jeg først fået skrevet lidt om EP’en nu. Bandet er som sagt fra København og medlemmerne tæller Jakob Bach (guitar og vokal), Morten Rod (bas) og Morten Barth (trommer). EP’en har fået tilen A Taste Of Zeup, hvilket er meget passende, da man får en god ide om, hvad bandet har at byde på.

Stilen er stoner rock, hvor tempoet er godt varieret, selv på trods af at der kun er tre numre. I første sang ”Lullaby” er vi godt oppe i tempo, hvilket jeg synes bandet klare godt. Især går bassen tydeligt igennem på denne sang. Næste sang er ”Honey”. Her bliver tempoet sat lidt ned, hvilket gør nummeret lidt tungere. Også her synes jeg bandet gør det godt. Den sidste sang hedder ”Farewell Song” og det er efter min mening den bedste sang på EP’en. Sangen har en varighed på lidt over seks et halvt minut og efter en meget tung og Black Sabbath-lydende intro, så udvikler sangen sig og slutter af med noget guitar-lir. Samlet set synes jeg de tre sange giver en meget god indikation på hvad Zeup står for.

Bandet spiller godt og musikerne får lov til at vise hvad de kan. Men jeg kunne godt ønske en lidt stærkere vokal. På sin vis passer den meget godt til musikstilen, men den måtte godt være lidt stærkere.

De tre numre er indspillet/produceret/mixet af Patrick Fragtrup i Sweet Silence i oktober 2019. Produktionsmæssigt synes jeg det fungerer rigtig godt. Lyden er blevet tilpas rå, uden at blive for ”skramlet” og det passer godt til genren.

Zeup er efter min mening et godt bud på et dansk stoner rock band. Jeg synes de har noget at byde på og jeg ser frem til mere musik fra dem. Det er helt klart et band man bør tjekke dem ud, hvilket kan gøres på diverse streaming tjenester.
 
A Taste Of Zeup udkom 22. oktober 2019.
 
(4 ud af 6)
 
Besøg Zeup på Facebook her

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar