Bad Business - Last Call For Rock 'n' Roll

Skrevet af Calle
12-11-2019
Bad Business er et dansk rock band, som har sin oprindelse i slut 80’erne. Bandet var aktive fra 1988-1994 og udgav en EP med fire sange. På den medvirkede ingen ringere end Pete Way fra UFO. Vi spoler tiden frem til 2016, hvor bandet så småt begyndte at røre på sig igen og i 2018 begyndte de at indspille det album, som jeg her vil anmelde. Titlen på albummet er Last Call For Rock ’n’ Roll og om valget på netop denne titel siger bandet: It’s never too late to chase your dreams.

Bandet består af de to oprindelige medlemmer Michael Mortensen (vokal) og Gert Christensen (guitar). I den lange pause bandet havde har de to spillet og sunget med flere bands. Michael har bl.a. været med i Jane Doe og Rock Bone, mens Gert er med i punk bandet The Nimbwitz. Udover de to består bandet af Morten Emcken (bas), Søren Jensen (trommer) og Tue Bendtsen (guitar). Sidst nævnte er først kommet med i bandet efter indspilningen af pladen.

Bad Business spiller lige-ud-af-landevejen hård rock og stilen er meget 80’er inspireret. De har ikke opfundet den dybe tallerken med deres musik, men de sange de har skrevet, virker meget tidløse. Personligt synes jeg sangene har en super fed energi og melodierne er meget fængende. Og det gælder for både de hårde rockere og de mere stille sange. Der er 12 sange på Last Call For Rock ’n’ Roll, heriblandt tre powerballader i form af ”Ain’t Playing Your Game”, ”Soldier’s Tale” og ”Bum Of The Town”. Sidst nævnte er den mest stille sang på albummet. Resten af sangene er rock i den hårdere ende. Blandt dem er mine favoritter ”Crusing In The City”, ”Playground Of Love” og åbningsnummeret ”Suicide City”. Og albummet sluttes af med en rocket coverversion af The Eagles’ store hit ”Hotel California”. En ”farlig” sang at pille ved, men jeg synes bandet har indspillet en god og anderledes version af sangen. Alt i alt er det 12 rigtig gode sange Bad Business har indspillet.

Bandet har indspillet albummet som en enhed og det er gjort i Ark Studios og Six String Studios, uden brug af autotune, click tracks og andre computerfinurligheder. Bandet har selv indspillet og produceret albummet med trommeslageren som den overordnede ”dirigent”. Herefter er albummet blevet mixet og masteret af selveste Jacob Hansen (Volbeat, Pretty Maids, Dizzy Mizz Lizzy og mange flere). Jeg synes helt klart albummet har fået en god lyd, som passer rigtig godt til stilen. Derudover spiller bandet godt og Michael’s stemme, som er rå og sprød, passer godt til musikken. Man kan virkelig mærke at bandet har lagt blod, sved, passion og hjerte i dette album.

Hvis du er til bands som f.eks. Mötley Crüe, KISS, AC/DC, D:A.D, Ratt, L.A. Guns og Dokken (for bare at nævne et par bands), så vil du helt sikkert synes godt om det her album. Så grib en kold øl eller fyld et glas med din bedste whiskey og giv så dette album et lyt. Jeg er i hvert fald blevet fan.
 
Last Call For Rock 'n' Roll udkommer den 14. november 2019.
 
(4½ ud af 6)
 
Besøg Bad Business på Facebook her

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar