Ethereal Kingdoms - Hollow Mirror

Skrevet af Jacob Jørgensen
20-09-2019
Københavnske Ethereal Kingdoms er på gaden med deres debutskive. Den bærer titlen Hollow Mirror. Lineuppet: Sofia Schmidt (vokal), Christian Rasmussen (guitar), Jakob Holm (bas) og Jon Elmquist (trommer).

Deres musik er indenfor den symfoniske metalgenre med lidt af hvert blandet sammen. Der er både ren sang og det growlende. Begge dele udføres af Sofia rigtig flot udført. Det er fedt at høre skønhed afbrudt af brutalitet.

Hvis man feks kan lide Epica, Nightwish og Wintersun, er der helt sikkert noget, at komme efter her.

Albummet består af 9 numre. Coveret viser en maske, der reflekterer i et kunst glas. Temaet på skiven omhandler både spøgelsehistorier (men ikke som man tror) og personlig tragedie. Spøgelser der repræsenterer alle dine dårlige beslutninger, selvdestruktive impulser og sadistiske ideer. Alle de ting du ikke vil have at andre ser.

Sangene på albummet er meget forskellige, men har fællesnævneren med temaet ud i forskellige aspekter. Sangene: "Distance", "Beginnings", "Endings" og "Heartchamber". Fælles for dem er de arbejder med samme sæt karakter og forskellige aspekter og tidspunkter af en vanskelig emotionel situation. "Ashes Within" og "Apparition" afsøger spøgelsets sande natur. "Embrace Me" og "Silent Dance" omhandler depression og om at give efter for det tillokkende suicidale kald fra afgrunden. "My Kantele" der er et Amorphis covernummer, har gæsteoptræden fra Sigurbodi Gretarsson (Danheim) andre folkprojekter.

Jeg har meget svært ved at udvælge favoritnummer (numre), da de alle virkelig indeholder en masse fede ting. Det er ikke lige et album, som man bliver træt af. Et langtidsholdbart album er det her, for der dukker hele tiden noget nyt op.

Det er et meget drømmende og stærkt udspil, der får en rundt i forskellige stemninger. Det er en spændende stemning og rejse, som man er på, når man lytter til denne plade. Jeg fik lyttet til den en del gange inden anmeldelse, og pludselig startede den igen.

Det er et super spændende ting, som de har gang i her. Jeg spår de godt kan blive ret store. Måske kommer de inden længe til at spise kirsebær med de store indenfor den symfoniske genre.

Hvis er til førnævnte bands eller lignende, vil jeg anbefale du tager på en musikalsk rejse med EK. Kendte ikke bandet før aflytningen men det er klart et band jeg vil følge fremover.

De holder i forbindelse med deres albumsrelease en akustisk koncert på Zeppelin Rockbar den 11/10.
 
Hollow Mirror udkommer 11. oktober 2019 via Mighty Music/Target Group.
 
  (6 ud af 6)
 
Besøg Ethereal Kingdoms på Facebook her

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar