Beth Hart - War In My Mind

Skrevet af Calle
19-09-2019
Første gang jeg stiftede bekendtskab med Beth Hart var tilbage i 2003 da hun udsendte sit tredje album ”Leave The Light On”. Siden da har jeg lyttet til flere af hendes albums, både solo og med Joe Bonamassa, uden dog at følge hende 100%. Men jeg har altid synes hun har en super fed stemme og de albums hun har indspillet, har været rigtig gode. Jeg anmeldte også hendes sidste album ”Fire On The Floor” (fra 2016), som jeg var ret glad for. War In My Mind er Hart’s niende solo album.

Beth Hart bevæger sig i flere genre og vi kommer indover både noget blues, soul, jazz og rock. Først og fremmest så synes jeg Beth Hart er en god sangskriver. Hendes sange er godt skruet sammen og de har ofte nogle fængende melodier. Hun kredser ofte om emnerne afhængighed, familie og kærlighed. Dette er også tilfældet på det nye album. Hun kommer både omkring sin søster, sin far, sin psykiske sygdom og sit tidligere misbrug. Hun fortæller selv, at sangene på dette album er de mest personlige hun har skrevet og samtidig de sange, hvor hun har åbnet sig mest op. Og det kan man godt høre, hvis man sætter sig ned og lytter til teksterne.

War In My Mind består af 12 sange, som hovedsageligt er nede i tempo. Der er dog et par lidt mere uptempo sange som ”Sugar Shack” og åbningsnummeret ”Bad Woman Down”. Begge to rigtig gode sange, som hører til blandt mine favoritter. Derudover vil jeg også fremhæve sange som titelnummeret ”War In My Mind” og ”Try A Little Harder”. I sidst nævnte ”hopper” Beth ind i sin fars krop tilbage i 70’erne, hvor han var en ”high-roller” på the Vegas Strip. Hun kombinerer hans mani for at spille og sin egen mani for at lave musik. Et nummer som ”Sister Dear” er en smuk sang, som er henvendt til Beth’s søster. Den virker som en form for undskyldning fra Beth’s side. En sidste sang jeg vil nævne er ”Rub Me For Luck”. Da jeg hørte denne sang første gang var min første tanke – det her kunne være en tema sang til en James Bond film.

Albummet er lavet i samarbejde med Rob Cavallo, som bl.a. har arbejdet med Goo Goo Dolls, Green Day og My Chemical Romance samt været involveret i flere film soundtracks. Beth har udtalt, at han er en af de mest cool personer hun nogensinde har arbejdet sammen med. Og jeg kan kun sige, at samarbejdet efter min mening er yderst vellykket.

Alt i alt er War In My Mind et rigtig godt album, som er fyldt med gode, flotte og smukke sange. Ja, selv en fyr der mest lytter til hard rock og heavy kan blive lidt ”blød”. Jeg kan i hvert fald varmt anbefale dette album.
 
War In My Mind udkommer 27. september via Provogue/Mascot Label Group.
 
(5 ud af 6)
 
Besøg Beth Hart på Facebook her

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar