Morten BACH Band - Rift

Skrevet af Peter Letting
17-09-2019
Danske Morten BACH Band (MBB), er ude med 7 nye numre på et album de har valgt at kalde Rift, og det var tilgængeligt fra 14 juni 2019

MBB spiller heftigt 70’er inspireret rock af ”den gode gamle” slags, hvis man da ellers synes at den musik der opstod i 70’erne var fantastisk. Jeg er jo barn af 70’erne, og er vokset op med et par storesøstre som lyttede til The Beatles og Led Zeppelin og den slags, men årtiet har ligesom ikke bidt sig fast i mig.

Skiven her fra MBB er faktisk meget fed, melodisk og sammenhængende, selvom den jo stinker langt væk af 70’er rock. Måske er der for lidt ”acid” i medlemmerne af MBB for at naile den 100 procent, men for deres helbreds - og vores andres sarte ørers skyld, er det nok meget godt alligevel, at tonen er holdt på et plan, hvor dette univers også kan være med.

Der er ikke så meget hokus pokus, eller indpakning, men blot 7, lige ud af landevejen, rock numre, som man sagtens kan tåle at høre mere end én gang, hvis man da ikke er helt 70’er forskrækket.

Jeg kan godt lide Mortens vokal, og det er bare en super vigtig detalje, for en god oplevelse.

Jeg tror umiddelbart at "Lucid Queen" er mit favoritnummer på skiven. Jeg havde undervejs lidt associationer til australske WolfMother, specielt i starten af Lucid Queen, og om det er her favorit værdigheden er opstået, vides ikke med sikkerhed.
 
MBB består af 6 medlemmer: Morten BACH på vokal og guitar, Henrik Kristoffersen på bas, Troels-Henrik Krag på trombone og backing vokaler, Henrik Øllgaard Olsen på guitar, Jonas Lindstrøm på keyboard og Kristian Borgholm på trommer.

Det er altid sjovt at grave lidt, når jeg støder på et band som jeg ikke kender i forvejen, og at dømme ud fra MBB’s facebook side, så er bandet ikke uden humor. Og hvem kan egentlig lide folk uden humor. Jeg giver MBB 4 ud af 6 for underholdende tidsrejse.
 
Rift udkom 14. juni.
 
(4 ud af 6)
 
Besøg Morten BACH Band på Facebook her

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar