Fusskalt - Intercooler

Skrevet af Calle
12-09-2019
Jeg har tidligere anmeldt to EP’er fra danske Fusskalt. Nu er de ude med en ny udgivelse, som har fået titlen Intercooler. Den blev sendt på gaden for et par måneder siden og har roteret en del på diverse afspilnings devices hjemme hos mig, men jeg har først haft tid til at anmelde albummet nu. Bandet er fra Århus og omegn og de blev dannet for ca. 10 år siden. Medlemmerne havde tidligere spillet i bands som Crionic, Barcode og Frozen Sun. Bandet er: Nick Jensen (rytme guitar), Thomas Brandt (lead guitar), Janus Klinke Pedersen (bas), Jonas Emil Nielsen (trommer) og Lars Frederiksen (vokal).

Fusskalt spiller stoner rock/metal og inspirationskilderne tæller bl.a. Red Fang, Mustasch, Kyuss, Clutch, Monster Magnet og Sasquatch. Med de bands som inspirationskilder er der noget at leve op til, men jeg synes bandet gør det rigtig godt. De har en fed groove.

Intercooler består af syv numre, som overordnet set er rigtig gode. Der er både sange med lidt tempo og sange der er lidt mere down tempo. Af de lidt mere rolige sange kan nævnes ”Falling Down”, som ligger midt på albummet. Den giver et godt afbræk. Min klare favorit på albummet er sangen ”Joseph Brown”. Den satte sig bare fast på nethinden allerede efter første gennemlyt. Andre sange jeg vil fremhæve er ”Son Of Man” og ”Fire Breatning Dragon”. Men generelt er alle sangene godt skrevet og de har nogle gode og fængende melodier.

Albummet er indspillet over flere sessions henover 2017 og 2018. Producer på albummet er bandet selv i samarbejde med Henrik Hjortnæs. Ham arbejde bandet også med på de forrige EP’er og bandet kalder ham for ”deres sjette medlem”. Lyd og produktion er som den skal være. Samtidig synes jeg bandet spiller godt og vokalen passer til genren.

Jeg synes bandet har en international sound og jeg forstår ikke hvorfor de ikke er signet til et pladeselskab. Men er du til stoner rock/metal og lytter du jævnligt til nogle af ovennævnte bands, så synes jeg helt sikkert du skal tjekke Fusskalt ud.
 
Intercooler er udkommet.
 
(4½ ud af 6)
 
Besøg Fusskalt på Facebook her

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar