Blood Red Throne - Fit To Kill

Skrevet af Peter Letting
11-09-2019
Norske Blood Red Throne lander deres 9. studie album, fredag d. 13 september 2019, og spiller i den forbindelse en koncert på Spillestedet Stengade i København, som en form for release party. Jeg kan desværre ikke selv være med, selvom jeg tror det bliver en god splatter fest 😊. Deres nyeste album har titlen Fit To Kill.

Blood Red Throne har været på dødsmetal scenen siden 1998, men eftersom denne genre er rimelig ny i min bevidsthed, så er dette mit første møde med disse nordmænd.

Og dødsmetal, det må jeg nok sige. Det er tungt og hurtigt og med den der karakteristiske growl vokal, hvor teksten er underordnet, eller i hvert fald uforståelig, men det mere handler om udtrykket og stemningen. Udover growl vokalen er der også en hvislende slange agtig skrige vokal, og at de 2 versioner er presset ind i samme person, virker en smule vildt.

Når jeg skriver at teksten er underordnet, så er det jo ikke helt rigtigt, for det ser ud til at Blood Red Throne har en klar holdning til diverse emner. Tag en sang som ”InStructed InSanity”, som handler om det at stole blindt på religiøse overhoveder, som tolker på ”Guds ord”, på en måde som strider imod al medmenneskelig kærlighed og omsorg, blot for at denne ”psykopat” kan udleve sit had til en anden race, religion eller verdensdel. Det er godt der findes lyrics videoer på YouTube, ellers havde jeg aldrig fundet ud af det 😊

Blood Red Throne består af: Daniel ”Død” Olaisen på guitar, Ivan ”Meathook” Gujic også på guitar, Yngve ”Bolt” Christiansen på vokal, Stian ”Gunner” Gundersen på bas og endelig Freddy Bolsø på trommer.

Selvom Blood Red Throne nok er lidt udover min grænse, og jeg har en tendens til at synes genren til tider kan blive en smule ensformig, så er det her et rigtig godt bud på et band og en skive, som kan skubbe til mine grænser. Jeg synes faktisk at skiven indeholder den diversitet i numrene, som jeg føler at genren ofte mangler. Det ender tit med at være én lang grød af growl og uoverskuelige guitar riffs, men der kommer Blood Red Throne altså fint igennem, med tilpas variation til min smag
 
Fit To Kill udkommer 13. september 2019 via Mighty Music/Target Group.
 
(4½ ud af 6)
 
Besøg Blood Red Throne på Facebook her

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar