Parzival - The Golden Bough

Skrevet af Jacob Jørgensen
12-08-2019
Det russiske/danske sammenarbejde med base i Kbh, er på banen med album nr 10. Dette bærer titlen The Golden Bough. Tager man deres tidligere navn med, er det yderlig et par albums i bagagen. De hed tidligere Stiff Miners, og var startet i 1992. Dannelsen af det nuværende navn skete i 1996.

Lineuppet: Dimitrij Bablevskij = Vocals,Programming,Keyboards, Oleg Naumov = Drums,Percussion, Julia Popova = Keyboards,Backing Vocals, Cindy Fonvig = Keyboards,Backing Vokals, Michael Hedelain = Guitars og Tim Ellegaard = Guitars

Sproget har på de andre udgivelser være præget af bla russisk og tysk. Dette er første udspil, hvor der fraset 1 nummer, er sproget engelsk.

Genremæssigt har jeg set,at de har spillet en masse forskelligt. Men altid har det været symfonisk og teatralsk. De kalder selv deres nuværende genre gnostic rock. En anden betegnelse kunne være okkult og dramatisk rock. Det er nok et meget fint udtryk til det,som man hører på skiven.

Der er 9 numre på denne udgivelse. Det sidste nummer er det eneste, der ikke er på engelsk.

Oplevelsen med udspillet her byder på både okkult og dramatisk stemning opbygget i numrene. The Golden Bough byder på en god symbiose imellem det smukke kvindevokal og den dybe vokal. Vokalen er ikke dødsfikseret, men minder om Peter Steele tilsat lidt mere mørke. Lyrikken omhandler bogen af samme navn en skotsk antropolog Sir James George Frazer. Omhandlende magi og religion.

Man kan godt høre, at bandet fungerer godt sammen. Som lytter bliver man lige så stille suget ind i musikken og stemningen på værket her.

Mine favoritter herpå er "Tumbling Down"(1), "Agape"(2), "Golden Bough"(4), "The Bond"(7) og "Wanderer"(9). Musikken er for mig er vigtig, noget er hvad sprog, der synges på. Jeg er ikke så sikker på,at oplevelsen for mig ville ha været det samme/eller karakteren, hvis det havde været et helt album uden engelsk. Oplevelsen du får som lytter er ihvertfald super tilfredsstillende på dette udspil.
 
The Golden Bough udkommer 20. september 2019 via Moondrop Records.
 
(5½ ud af 6)
 
Besøg Parzival på Facebook her

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar