Falling Hazard - Old Town / I Lie Not (Single)

Skrevet af Calle
10-08-2019
Den 20. august i år ville Thin Lizzy forsangeren Phil Lynott være fyldt 70 år, hvis han ikke var død i en alt for tidlig alder tilbage i 1986. I den forbindelse har det danske Thin Lizzy tribute band Falling Hazard indspillet en single, som udkommer på en 7” single på selve dagen.

Jeg har set bandet live flere gange og de gør det super godt med deres Thin Lizzy covers. Bandet er tight og sanger Theis Henriksen har en fed vokal, der ligger tæt på Phil’s stemme. Udover Theis består Falling Hazard af svenske Janne Stark på guitar. Han svinger til dagligt også guitaren i bl.a. Locomotive Breath, Mountain Of Power, Merryweather og indtil for nylig også i Grand Design. På bas er det Lars Schmidt, som til dagligt er bandmate med Theis i blues rock bandet Mighty Blues Band (som jeg tidligere har anmeldt meget positivt her på siden). På trommer er det Juri Møller Rasmussen.

Nå tilbage til singlen. Den består af to sange. På den ene side er der bandets egen tribute til Phil Lynott, nemlig i sangen ”I Lie Not”. En sang der hentyder til Phil’s efternavn. Selve melodien lyder meget inspireret af Thin Lizzy (sjovt nok) og teksten kredser omkring album og sangtitler fra diverse Thin Lizzy og Phil Lynott sange. Ja det har andre bands gjort før bl.a. i forbindelse med Dio’s død. Men for pokker hvor fungere det bare godt i denne her sang. Efter min mening er det en rigtig fed sang.

På den anden side af singlen finder man bandets Lizzificerede cover af Phil Lynott’s største hit i hjemlandet Irland. Det er sangen ”Old Town”. Her synes jeg bestemt bandet har formået af lave en rigtig god version af sangen.

Og hvis dette ikke er nok, så udsender bandet også en studieindspilning og coverversion af Thin Lizzy’s store hit ”Jailbreak”. Denne sang udkommer på diverse streaming tjenester i forbindelse med singleudgivelsen. Igen synes jeg bandet har indspillet en fed version af sangen og den ligger ikke langt fra den oprindelige version.

Jeg kan kun varmt anbefale at man investere i denne single og hvis muligheden byder sig, så tjek også bandet ud live. Som en lille bonusinfo kan det nævnes at bandet i øjeblikket arbejder på deres debut album med egne kompositioner. Den plade glæder jeg mig meget til. Er man Thin Lizzy fan vil man med det samme se, at coveret til singlen er inspireret af Thin Lizzy’s ”Bad Reputation” plade. Tatovereingen af Phil Lynott, som kan ses på billedet, sidder på Lars’ underarm.
 
Old Town/I Lie Not udkommer 20. august.
 
(5 ud af 6)
 
Besøg Falling Hazard på Facebook her

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar