Loyal Spine - Imperator

Skrevet af Calle
07-08-2019
For snart to år siden anmeldte jeg Loyal Spine’s debut EP. Den var jeg ret glad for. Nu er de så ude med deres debut fuld længde album (udkom i maj), som har fået titlen Imperator. Bandet består af de tre tidligere Kamshaft medlemmer Jesper Engstrøm (trommer/backing vokal), Kaspar Jungbloot Petersen (bas/effects) og Rasmus Vinther Rosenfeldt (guitar/backing vokal) samt den tidligere Saint Rebel sanger Jonas Bay Kaas. De blev dannet i 2016 og har base i Roskilde.

Stilen er alternativ rock. Hvor stilen i medlemmernes tidligere bands var mere grunge-præget, så er de mere ovre i den progressive ende på dette album. Dog stadigvæk med grunge elementer. Inspirationskilderne tæller bl.a. Queens of the Stone Age, Muse, Mastodon, Queen, Deftones og Biffy Clyro. Personligt synes jeg Loyal Spine har en fed stil og sound.

Imperator består af 11 sange. Overordnet set synes jeg det er nogle rigtig gode sange bandet har indspillet og jeg finder ingen fyldnumre på albummet. Melodierne er gode og sangene er godt skruet sammen. Og instrumenterne bliver selvfølgelig spillet godt og ligger perfekt til hinanden i lydbilledet. Derudover synes jeg Jonas’ stemme passer godt til stilen, hvad enten det er den mere rå/sprøde vokal, som er den generelle på albummet, eller den mere rene vokal, som f.eks. i nummeret ”Spin”. Samtidig levere Rasmus også en god dyb vokal i flere af sangene.

De sange jeg vil fremhæve er ”Black Swan” og åbningsnummeret ”Saviour” samt ”Make Believe” og ”One Hundred”. Sidst nævnte er en downtempo nummer, hvor bandet helt klart er ovre i den mere progressive genre. Eneste lille minus, hvis man kan kalde det et minus, er at sangene ved første gennemlyt godt kan virke lidt ensformige. Men det ændrer sig efter flere gennemlytninger. Alt i alt er det et rigtig godt album.

Pladen er indspillet og produceret i Mørkværk studie med Christian Muff bag knapperne. Herefter er den mixet i USA af Ryan Williams (Pearl Jam, Stone Temple Pilots, Deftones, Rage Against the Machine, Biffy Clyro m.fl.). Og så har bandet fået Howie Weinberg (Nirvana, Deftones, Soundgarden, Rammstein m.fl.) til at masterere pladen så den har fået den allerbedste finish. Lyd og produktion er rigtig godt.

Som jeg også skrev i den føromtalte EP anmeldelse, så synes jeg helt sikkert dette band har international klasse og de er værd at holde øje med og ikke mindst tjekke ud. Så er du til alternativ rock, så bør du tjekke Loyal Spine ud. Med de rette folk eller pladeselskab i ryggen, så vil jeg mene de kan blive et mere markant band på den danske rock scene og måske også uden for landets grænser.
 
Imperator udkom den 16. maj 2019.
 
(5 ud af 6)
 
Besøg Loyal Spine på Facebook her

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar