Fjelding - Into The Light

Skrevet af Calle
01-05-2019
Into The Light er det andet album fra Fjelding, men mit første bekendtskab med bandet. Debut albummet ”Straight From The Shadows” udkom i 2014. Fjelding er et dansk rock band, som består af Mikkel Fjelding (sang og guitar) og Christian Panum (guitar). Det er de to hovedmænd bag bandet og samtidig også sangskriverne. Udover de to, så består bandet også af Jacob Vikkelsø (trommer) og Marko Petrovski (bas).

Stilen er god gammeldags rock, men alligevel med en vis kant og så er der også lagt lidt pop og en smule hard rock oveni. Musikken minder mig lidt om danske 90’er bands som f.eks. Innocent Blood, Pockets og Inside The Whale, men samtidig er lyden ny og moderne. Man kan vel betegne det som tidsløs rock musik.

Sangene på Into The Light er godt skruet sammen og samtidig meget catchy. Melodierne er gode og fængende og man kan ikke undgå at rocke med, når man lytter til albummet. Der er 11 sange på albummet, som alle er gode i mine ører. Der er bestemt ingen fyldnumre her. Hvis jeg skal fremhæve et par af sangene, så må det være åbningsnummeret ”All The Way” og ”Leave You There” samt ”Rambled” og ”Take A Stand”. Sidst nævnte var første singleudspil fra albummet og har Johan Olsen fra Magtens Korridorer med på gæstevokal. Det er efter min mening den bedste sang på albummet. Derudover synes jeg også ret godt om de to mere stille sange ”I’ll Find My Way” og ”Strangers”. Sidst nævnte har en smule blues feeling over sig og samtidig minder den mig lidt om det amerikanske band Buckcherry’s ”Sorry”. I og med at de to sange ligger midt på albummet, så giver den et meget godt afbræk i de mere rockede numre.

Into The Light er produceret af Niklas Sonne, som til dagligt selv synger og spiller guitar i heavy bandet Defecto. Han har gjort et godt stykke arbejde og givet albummet den helt rette lyd. Udover at producere albummet, så medvirker han også på kor og guitar. Musikken på albummet bliver spillet med kvalitet og Fjelding’s vokal passer godt til genren. Udover de mange gode melodier, så er der flere sprøde guitar soloer og fede riffs spredt ud over albummet.

Er du til en god omgang rock, som flirter lidt med både pop og hard rock, så synes jeg helt sikkert du tjekke dette album ud. Jeg er i hvert fald blevet fan.
 
Into The Light udkom 26. april 2019.
 
(5 ud af 6)
 
Besøg Fjelding på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar