Silver End - Conquer The Silence

Skrevet af Calle
26-04-2019
Silver End er et band fra Bergen i Norge. Bandet har eksisteret siden 2012 og Conquer The Silence er bandets tredje album. Bandet består af Christian Lerø (vokal/guitar), Lasse Ove Steine (bas), Geo Pardalos (trommer) og Cata Babut (lead guitar).

Silver End spiller en blanding af post-grunge og nu-metal eller som jeg vil kalde det - moderne og melodisk hard rock og metal. Inspirationskilderne tæller da også bands som f.eks. Breaking Benjamin, Saving Abel, Linkin Park og Papa Roach.

Conquer The Silence består af 12 numre, hvoraf det ene er en intro, som sætter albummet i gang. Herefter følger albummets første reelle sang, som er titelnummeret ”Conquer The Silence”. En meget god sang at starte med. De efterfølgende tre sange ”Never Back Down”, ”Aim To Please” og ”Cornerstones” er alle tre udemærkede sange. Sidst nævnte er måske lidt på det jævne, hvorimod ”Aim To Pease” er mere catchy og den har noget godt guitarspil.

Skæring seks hører til blandt mine favoritter. Den lyder lidt hen i retning af Papa Roach med et rap stykke lidt over halvvejs inde i sangen. Det leveres af den norske rapper Paul Bernard, som ikke er en musiker jeg kendte i forvejen. Næste sang er ”Lighten Up”, som ligger på et mere middel niveau efter min mening. Den følges op af de to mere down tempo sange ”The Fallen King” og ”Fly Away”. Begge gode sange og sidst nævnte må vel betegnes som albummets power ballade.

Tredje sidste sang hedder ”Conspiracy” og hører ikke til blandt mine favoritter. Det gør albummets næste sang dog. Det er albummets mest varierede sang og den har titlen ”Dwells In Me”. I denne sang gæster Kjell Åge Hartviet Karlsen, som er en rock og metal guitarist fra Bergen. Conquer The Silence” afsluttes med albummets mest stille sang ”Only A Human”. Her gæster Eirik Breivik Minde på klaver. En smuk sang at slutte albummet af med. Alt i alt er det 12 gode sange bandet har indspillet.

Bandet spiller godt og jeg synes især godt om guitar arbejdet. Der er flere fede riffs og gode soloer udover albummet. Derudover passer Christian’s vokal rigtig godt til genren. Sidst men ikke mindst, så synes jeg sangene er godt produceret og lyden er skarp.

Er du til moderne og melodisk hard rock og metal og synes du godt om ovennævnte inspirationskilder, så er jeg ret sikker på, at du vil finde dette album rigtig godt. Personligt kan jeg nikke ja til begge dele og jeg synes helt bestemt dette album er et lyt (eller flere) værd. Tjek Silver End ud !!
 
Conquer The Silence udkom 13. januar.
 
(4½ ud af 6)
 
Besøg Silver End på Facebook her

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar