Long Line Down - Days Gone By

Skrevet af Calle
18-04-2019
For snart fem år siden anmeldte jeg Aalborg bandet Long Line Down’s første EP, som bare havde fået titlen ”E.P.”. En EP som jeg synes ret godt om. Nu har bandet så udsendt deres debut album, som har fået titlen Days Gone By. I den mellemliggende periode har bandet spillet en masse live i både ind og udland. De har bl.a. spillet i Tyskland, Holland, Belgien, Norge og Grønland.

Long Line Down består kun af to medlemmer og det er Anders Holm, der både spiller trommer og synger, og Martin Christensen der spiller guitar. På trods af, at de kun er to medlemmer, så formår de alligevel at levere nogle ret fede sange. Stilen er en blanding af blues rock, gararge rock, country, amaricana og folk rock. Det er råt, beskidt og uforfalsket rock og det hele gøres med ret enkle midler. På trods af det, så synes jeg virkelig de to unge mænd fylder numrene ud med god lyd og kvalitet.

Der er 13 sange på albummet, hvor de fleste af sangene har en spilletid på ca. 3 minutter. Dog er der er par sange med længere varighed. En af dem er ”Cathrine”, som efter min mening hører til blandt de bedste sange på albummet. Nummeret har en god variation og tempoet er skiftende. Udover den sang vil jeg også fremhæve sange som ”Old Man” og ”John Doe”, som begge er ret tunge numre. Og så kommer man heller ikke uden om åbningsnummeret ”Generic” samt ”Me & I” og den stille sang ”Sailors Lullaby”. Men alt i alt er det 13 gode sange bandet har indspillet. Jeg bliver i hvert fald godt underholdt i de 44 minutter albummets spilletid er.

Jeg synes Anders’ vokal passer perfekt til musikken og genren og samtidig spiller Martin en yderst kompetent guitar. Hans spillestil og lyd er både tilpas rå, tung og forvrænget, men til tider også mere rolig og afbalanceret. De to herrer er et godt match og man kan godt høre de har spillet sammen i fem år og spillet en masse live koncerter.

Jeg har endnu til gode at opleve bandet live. Og jeg gad godt se dem fremføre sangene live. Men indtil den dag kommer, så må jeg nøjes med at spinne vinylen på min pladespiller. Herfra skal lyde en anbefaling om at tjekke bandet ud.
 
Days Gone By udkom 1. marts.
 
(4½ ud af 6)
 
Besøg Long Line Down på Facebook her

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar