Aphyxion - Void

Skrevet af Peter Letting
13-04-2019
Danske Aphyxion lander med deres 3. album Void 10 maj 2019. Aphyxion er fra Ribe og spiller den herlige genre ”Melodisk dødsmetal”.

Jeg havde den store fornøjelse at anmelde deres debut album ”Earth Entangled” fra 2014, og jeg har siden også været så privilegeret, at opleve dem live på Beta i København, så derfor var det med en følelse af absolut velbehag, da Void landede i min indbakke.

Og må jeg sige at døren blev sparket hårdt og grundigt ind, da ”Fork Tongued” blæste mig bagover. Hold da nu F***ING kæft, hvor er det bare et ubeskriveligt fedt nummer. Hårdt, tungt, brutalt, tight, og så er jeg en sucker for de der indlagte breaks. Det giver nummeret en helt imponerende dynamik og energi. ”Fork Tongued” er med et meget kort afsæt, røget direkte ind på min helt egen personlige top 10 over de bedste metal numre ever, og jeg blev MEGET glad da det viste sig at nummeret skulle være andet single udspil fra albummet.

Første udspil fra albummet var ”Sleepwalkers” som er track 2 på albummet. Igen et SUPER fedt nummer, med et meget aktuelt budskab, om at vi skal åbne øjnene og leve det liv vi har fået tildelt, og ikke bare drømme os igennem. Jeg kan godt lide variationen i vokalen, så der både er growl og clean, og jeg synes balancen er helt fantastisk.

Aphyxion har den der evne til at skrive enormt tunge numre, som har et melodiøst og meget fængende islæt, som gør dem genkendelige, og ikke bare endnu en skæring på skiven. Alle 11 numre på ”Void” har et særligt aftryk, når man har hørt dem alle sammen. Ikke alle numre sætter samme fodaftryk i størrelse 56, som ”Fork Tongued”, men det fede er, at man tydeligt kan skille dem ad fra hinanden.
 
Nogle gange synes jeg godt at denne genre kan have tendens til at blive en kende ensformig, men ikke med Aphyxion.

Aphyxion kommer fra Ribe og består af 5 medlemmer: Michael Vahl på vokal, Jonas Haagensen på guitar, Jesper Haas også på guitar, Jais Jessen på bas og endelig Jakob Jensen på trommer.

Der er release fest i Ribe d. 10 maj, og jeg har VIRKELIG lyst til at tage sønnen med, så vi kan stikke gutterne en næve og sætte dem op på den piedestal, hvor de hører hjemme.

Jeg bliver nødt til at give 6 ud af 6, for det her album kommer til at køre i rotation, på samme måde som dengang jeg opdagede ”Iron Maiden” med ”Number Of The Beast”
 
Void udkommer 10. maj 2019 via Prime Collective.
 
(6 ud af 6)
 
Visit Aphyxion på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

    1

    Skriv en kommentar