Ghost Ship Octavius - Delirium

Skrevet af Peter Letting
02-04-2019
Ghost Ship Octavius eller GSO er fra Sverige og er nu ude med deres andet album med titlen Delirium Albummet landede 22/2-2019

Bandet består faktisk kun af 3 medlemmer, men det gør ikke musikken mindre storladen. De 3 er: Matthew Wicklund på guitar, Van Williams på trommer og Adon Fanion på guitar og vokal.

Det fede ved Progressiv metal, er følelsen af at man får fortalt en historie. Med et album som ”Delirium” har hver enkelt skæring naturligvis sit eget liv, men der findes en rød tråd igennem hele albummet, som at få læst højt af en bog. Det er helt som det skal være indenfor genren, med masser af skift i både tempo og intensitet samt i rytme og takt.

Første gang jeg hørte albummet igennem tænkte jeg at Dream Theater ikke havde levet forgæves, og nu skal alverdens Prog metal jo ikke nødvendigvis sammenlignes eller holdes op imod DT, men jeg får alligevel lidt samme følelse af ”Delirium”, som jeg fik, og stadig får, når jeg lytter til DT’s ”Scenes From A Memory”, og det skal bestemt tages i den mest positive forstand, for jeg synes virkelig at GSO har noget at byde på.

Jeg tror mit favoritnummer må være åbningsnummeret ”Turned To Ice”, eller måske titelnummeret ”Delirium”, som overrasker lidt med en meget blid start, men som har den fedeste overgang til en mere energisk passage i nummeret.

GSO har alt det som Prog metal skal indeholde. Velskrevne melodier, som er vanvittigt lækkert udført af meget dygtige musikere og så den der story teller fornemmelse. Der er både de fløjlslette passager i de højere luftlag, samt de kældertunge og meget dynamiske overgange. Og så er der de utallige skift frem og tilbage i takt og rytme, som jeg er helt vild med. Og lige så vigtigt er, at Adon lægger en vild og potent vokal ovenpå det hele, som både kan være rå og clean på de rigtige tidspunkter.

Jeg kan kun anbefale at lægge ørene i GSO maskinen og give Delirium et spin eller 2
 
Delirium udkom 22. februar 2019 via Mighty Music/Target Group.
 
(5 ud af 6)
 
Visit Ghost Ship Octavius på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar