Skullclub - Smækhugger

Skrevet af Peter Letting
07-03-2019
Danske Skullclub fra Kolding er ude med deres andet fuldlængde album, som bærer titlen Smækhugger. Albummet var klar 22 februar 2019.

OK, jeg havde da hørt OM Skullclub, men rent faktisk aldrig HØRT dem, indtil første single ”Knæk, Nak, Skipper” røg i rotation på MyROCK. Nu har jeg så haft hele albummet i hænderne i lidt over en uge, og jeg må sige, at det er ganske underholdende og ret svært at lægge fra sig igen.

Bandet består af 5 medlemmer: Troels Bjorholm på vokal, Morten Husted på guitar, banjo og mandolin, Thomas Ebdrup på trommer, Christian Christensen på bas samt Jonas Quist på guitar.

Jeg har haft en lille smule svært ved at finde en bås til bandet, men det behøver de jo heller ikke nødvendigvis. Jeg synes faktisk at deres egen beskrivelse ”Søsyg Punk Rock” er meget sigende, hvis man da ved hvad det dækker over.

Det er en sjov blanding af fordrukne sørøver viser, tilsat lige dele rock / metal og Punk (samt banjo, blokfløjte og børnekor…!!!). Dertil er så blandet nogle vildt underlige og finurlige tekster, med ord og vendinger, som jeg aldrig har hørt anvendt i dansk musik tidligere. Men sjovt, det er det sq.

Jeg er klart størst fan af første halvdel af albummet. ”Knæk, Nak, Skipper” er en rigtig sørøver fortælling og den kan man bare ikke lade være med at falde for, lige med det samme. I ”United Fake America” har de samplet et Viralt ”Pussy” citat fra amerikansk TV, og der dukker ord som ”voksenble” op. Det er vist første gang jeg har hørt det sunget…

”Du som Lort” er fandme også genial. For det første er det bare en ørehænger, som skifter imellem banjo rif og skønsang til grov stemmeføring og beskidt metalklang. Og teksten er bare grineren. ”Du som lort på min sko. Lige meget hvor stærkt jeg løber, så er du der endnu…!” Jeg kan sq ikke lade være med at skråle med. Det er vildt underholdende. Og her dukker endnu en vending op, som kunne stamme fra en børnesang; ”Gaddagung, Gaddagung…”. Kæmpe griner 😊

Jeg ved ikke om det er min favorit sang, men ”Når Børnene Sover” hænger i hvert fald fast i min hjerne når jeg slukker anlægget. Den tekst er fandme så grov og lige på, så man enten kan finde det hyle-morsomt eller blive dybt forarget, og jeg høre sq til den første kategori. Genialt skrevet…

”På en Knækket Gren”, skal også lige have en sang med på vejen. Igen en tekst som man kan undrer sig over, hvor den kom fra. Og så er musikken også fedt skruet sammen. Jeg elsker det stykke hvor den går nærmest i stå og det kun er banjo. Et break og længere ned i tempo, for blot at skrue den op igen. Jeg kan tydeligt høre den spillet en sen aften på et sløvt dansegulv, så er det sq ikke sløvt bagefter.

Jeg kan tydeligt forestille mig en koncert med de herrer i SkullClub. Jeg tror der er fart på, og de her tekster skråler jeg gerne med på…Jeg sender 5,5 ud 6 til den Tyske Odde… 😊
 
Smækhugger udkom 22. februar via Mighty Music/ Target Group.
 
(5½ ud af 6)
 
Besøg Skullclub på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar