Electric Boys - The Ghost Ward Diaries

Skrevet af Calle
01-03-2019
Første gang jeg stiftede bekendtskab med det svenske rock band Electric Boys, var da jeg så musikvideoen til ”All Lips ’N’ Hips” tilbage i slut 80’erne. Jeg faldt for sangen og købte hurtigt deres debut album ”Funk-o-Metal Carpet Ride” og efterfølgende de to næste albums ”Groovus Maximus” og ”Freewheelin’”. Desværre stoppede bandet i 1994, hvorefter sanger og guitarist Conny Bloom lavede et par solo albums. I 2005 blev Conny og Electric Boys bassisten Andy Christell en del af det finske band Hanoi Rocks, som de spillede med i frem til 2009, hvor de så småt begyndte at tænke på et evt. nyt Electric Boys album. De gendannede bandet med Franco Santunione (guitar) og Niclas Sigevall (trommer) og udgav herefter to gode albums i form af ”And Them Boys Done Swang” og Starlight United”. Da jeg sidste år snakkede med Michael fra det danske pladeselskab Mighty Music og han fortalte mig, at han havde skrevet kontrakt med Electric Boys, var min første tanke – det er en fed signing. Og i november udgav de så deres første album via dette selskab. Det har fået titlen The Ghost Ward Diaries.

Nu til musikken og det nye album. Kort sagt – det er et rigtig fedt album bandet har indspillet!! Ingen af de 10 sange falder ved siden af. De er alle godt skruet sammen og melodierne er fængende. Dengang bandet startede var de lidt mere funky, hvor stilen nu er mere klassisk hard rock med fede guitar riffs og heavy grooves.

Selvom jeg synes alle 10 sange er gode, så vil jeg alligevel fremhæve et par stykker. Først og fremmest er der åbningsnummeret og første singlen ”Hangover In Hannover”. Et fedt nummer at starte albummet med. Og så er der ”You Spark My Heart”, som har et omkvæd der sidder lige i skabet. Et tredje nummer jeg vil fremhæve, er det instrumentale nummer ”Swampmotofrog”. Her viser bandet virkelig hvad de kan på deres respektive instrumenter. Den sidste sang jeg vil nævne, er det Aerosmith-lydende nummer ”Rich Man, Poor Man. Denne sang har en smule southern rock feeling over sig. I de sidste to minutter af afslutningsnummeret ”One Of The Fallen Angels” spacer bandet lidt ud og sangen får næsten en uhyggelig stemning over sig. En fed måde at slutte albummet på.

Albummet er blevet til i samarbejde med producer/engineer David Castillo, som tidligere har arbejdet med bl.a. Candelmass, Katatonia og Soilwork. Blom udtaler, at det har været det nemmeste album at indspille siden gendannelsen af bandet. Samtidig havde de et rigtig godt samarbejde med Castillo. Musikken er godt produceret og lyden er i top. Derudover spiller bandet godt og Conny’s vokal passer perfekt til genren.

Jeg vil varmt anbefale enhver rockfan at tjekke dette album ud. Jeg ser meget frem til at opleve bandet live den 10. maj hvor de spiller til Nordic Noise i Amager Bio (læs mere om arrangementet her).
 
The Ghost Ward Diaries udkom 21. november via Mighty Music/ Target Group.
 
(5½ ud af 6)
 
Besøg Electric Boys på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar