Piledriver - Rockwall

Skrevet af Calle
27-02-2019
For lidt over to år siden anmeldte jeg det tredje album fra tyske Piledriver. Et band som har eksisteret i 20 år, men mest som en Status Quo cover band. De er nu ude med deres fjerde album, hvor musikken er skrevet af bandet selv. Siden min anmeldelse for to år siden er der sket en udskiftning på trommepladsen. Her er Eddie Claessens kommet med i bandet. Derudover består bandet af Michael Sommerhoff (guitar og vokal), Peter Wagner (guitar og vokal), Rudi Peeters (keyboard) og Marc Herrmann (bas). Det er Sommerhoff som er hovedsangskriveren i bandet.

Man kan godt høre Status Quo inspirationen i Piledriver’s musik. Men også bands som Accept, AC/DC, UFO og Deep Purple har givet inspiration til bandets musik. Dette kommer bl.a. til udtryk i en sang som ”One For The Rock”, som lyder lidt hen ad Accept. Men også titelsangen ”Rockwall”, hvor guitarriffet og melodien kunne være skrevet af AC/DC. Begge to gode sange. Derudover vil jeg også fremhæve sange som ”Draw The Line”, ”Sparks” og åbningsnummeret ”Stomp”. Og så synes jeg ”Little Latin Lover” er et godt nummer at slutte albummet af med. Desværre synes jeg også der er flere numre midt på albummet, som er lidt kedelige. Her tænker jeg især de tre mere stille sange ”Farewell”, ”For Freedom And Friends” og ”Julia”. Normalt har jeg ikke noget imod at der er et par stille sange på et rock album, men når der er tre i træk, som samtidig ikke helt rammer mig, så daler min lytte lyst. Heldigvis efterfølges de tre sange af førnævnte ”Draw The Line”, som igen sætter gang i albummet.

Overordnet set synes jeg bandet, og i særdeleshed Sommerhoff, formår at skrive nogle gode guitar riffs, som gør at man som lytter rocker med. Og samtidig har de fleste af sangene nogle mindeværdige omkvæd. Dog synes jeg bandets forrige album ”Brothers In Boogie” havde lidt mere charme og energi.

Rockwall er produceret af Stefan Kaufmann, som også har indspillet trommer på albummet. Han er tidligere trommeslager i bl.a. Accept og U.D.O.. Lyd og produktion er helt okay på dette album. Samtidig spiller de garvede musikere godt. Dog kunne vokalen godt være lidt bedre (i mine ører).

Er du til klassisk rock i stil med ovennævnte bands, så kan du godt tjekke Piledriver ud. Rockwall er et udmærket udspil, som efter min mening dog ikke helt rammer det forrige albums niveau.
 
Rockwall udkom 12. oktober 2018 via Rockwall Records/Soulfood.
 
(4 ud af 6)
 
Besøg Piledriver på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar