Damn Dice - Thriller Killer

Skrevet af Calle
21-02-2019
Tilbage i 2013 anmeldte jeg en EP med London bandet Damn Dice. Det var deres første udspil og jeg synes de gjorde det godt. Sidenhen udgav de et udmærket album i 2015 med titlen ”The Great Unknown”, som dog ikke blev anmeldt her på siden. Nu har bandet så udgivet deres andet fuld længde album, som bærer titlen Thriller Killer.

Selvom bandet blev dannet i London og stadigvæk har base i London, så kommer de fem medlemmer fra fire forskellige lande. Men de mødte hinanden i London og dannede bandet i 2011. Alle fem havde en passion for klassisk hard rock og heavy metal og det resulterede altså i Damn Dice. De fem medlemmer er Alex (vocal), Wallis (lead guitar), Diego rytme guitar), Marco (bas) og François (trommer).

Thriller Killer består af 12 sange og stilen er som sagt en kombination af klassisk hard rock og moderne metal. Selv beskriver de det sådan her: ”Think KISS meets Five Finger Death Punch”. Og det vil jeg på sin vis give dem ret i. Melodierne er catchy og omkvædene er forholdsvis mindeværdige samtidig med at der fyres op for nogle gode guitarsoloer. Vokalen ligger dog tættest på KISS, hvor guitar og trommer bevæger sig mere over i den moderne metal. Bandet spiller godt og vokalen passer til genren. Eneste lille minus for mig er, at sangene godt kan lyde lidt ens i længden. Jeg vil dog fremhæve sange som ”This Time”, ”Fire Below”, ”Stories I Write” og ”Got To Know”. Sidstnævnte leder mine tanker i retning af førnævnte FFDP.

Albummet er produceret af James Loughrey (Queen, Def Leppard, The Darkness, Skindred m.fl.) og han har gjort et godt stykke arbejde. God og clean lyd. Netop på lyden er vi ovre i det mere moderne metal.

Thriller Killer er efter min mening et udmærket album. Så er du interesseret i noget ”nyt” musik, som du ikke nødvendigvis kender i forvejen, så giv Damn Dice et lyt.
 
Thriller Killer udkom 7. december 2018.
 
(4½ ud af 6)
 
Besøg Damn Dice på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar