InCrest - The Ladder The Climb The Fall

Skrevet af Calle
08-01-2019
For ca. 4 år siden anmeldte jeg debut albummet ”Rubicon Atlas” fra det danske band InCrest. Dengang synes jeg godt om bandets musik. Nu her godt og vel fire år senere, så er bandet ude med deres andet fuld længde album. Det har fået titlen The Ladder The Climb The Fall. Bandet består stadigvæk af de samme tre medlemmer, som mødte hinaden på en efterskole, og det er Marcie Hayes (guitar og vokal), Jonas Godtkjær (trommer) og Anders Olsen (bas).

InCrest spiller alternativ og grunge-inspireret rock og nævner da også bands som Pearl Jam, Soundgarden, Mars Volta, Porcupine Tree og Queens Of The Stone Age som nogle af deres inspirationskilder.

Albummet er blevet til i samarbejde med amerikanske Matt Wallace (Maroon 5, Faith No More og 3 Doors Down) og danske Jacob Hansen (Volbeat og Dizzy Mizz Lizzy). Det har resulteret i et godt og gennemarbejdet album, og man kan godt mærke bandet har rykket sig siden debut albummet.

Selve albummet består af 11 sange, som jeg synes er godt skrevet og meget velspillet. Jeg vil især fremhæve sange som første singlen ”Nightcrawler” samt ”Aces” og ”Run!”. Sangene har et fængende guitar riffs og man kan ikke undgå at rokce med. Sidst nævnte sang sender mine tanker i retning af Foo Figthers. Resten af albummet fungere også godt. Det eneste lille minus for mig er dog, at sangene godt kan lyde en smule ensformige. Dog lige med undtagelse af det lidt mere downtempo nummer "Highway" og det akustiske afslutningsnummer ”Neversleep”. Sidst nævnte sang er en rigtig god måde at afslutte albummet af.

Men jeg synes bestemt The Ladder The Climb The Fall er et godt album, som bandet uden tvivl kan være yderst stolte af. Det undrer mig faktisk lidt, at de ikke er mere udbredte her i landet. For der er kvalitet i bandets musik. Måske er det bare de kredse jeg bevæger mig i, som ikke kender til bandet. Eller måske er det genren, som ikke er så meget fremme.

Jeg kan kun anbefale, at man tjekker bandet ud. Især hvis man jævnligt lytter til nogen af de ovennævnte bands. Jeg synes samtidig at InCrest har en meget international lyd.
 
The Ladder The Climb The Fall udkom 15. september 2018.
 
(4½ ud af 6)
 
Besøg InCrest på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar