P.O.D. - Circles

Skrevet af Calle
08-01-2019
P.O.D. har eksisteret i mere end 25 år. De brød for alvor igennem tilbage i 2001 hvor de udgav albummet ”Satellite”. På det album havde de flere hits i form af sangene ”Alive”, ”Youth Of A Nation” og ”Boom”. Dengang røg jeg med på bølgen og skamlyttede faktisk albummet. Og det var på trods af at jeg var (og stadigvæk er) mere en hard rock fan. P.O.D. spillede og spiller stadigvæk en blanding af rapcore og nu-metal. Jeg købte som sagt ”Satellite” albummet, men også de to efterfølgende albums ”Payable On Death” og ”Testify”. Dem fik jeg dog aldrig lyttet så meget til. Efterfølgende gik bandet lidt i min glemmebog, lige indtil jeg fik dette nye album tilsendt. Det er bandets først udgivelse på Mascot Label.

Circles består af 11 numre, hvor vi kommer lidt rundt i forskellige genre. Der er elemeter fra både rap/hip-hop, metal og reggae. Åbningsnummeret ”Rockin' With The Best” er P.O.D. som jeg husker dem. Udover den sang, så lyder ”Listening For The Silence” og ”Soundboy Killa” også som noget af det jeg husker bedst fra dengang jeg lyttede til bandet. Rap-metal med udemærkede guitar riffs mixet op med rap vokal.

Går vi over i reggae elementerne, så høres de tydeligt i sange som ”Always Southern California” og den mere stille sang ”Fly Away”. Omkvædet i først nævnte leder mine tanker i retning af Red Hot Chili Peppers.

Nogle af de hårdeste sange på Circles er ”Panic Attack” og afslutningsnummeret ”Home”. Først nævnte har dog et Cypress Hill-lydende mellemstykke, hvor der igen er lidt reggae indover. Og sidst nævnte går lidt ned i tempo i versene, men har derimod et ret hårdt omkvæd.

Alt i alt er det nogle udemærkede sange bandet har indspillet, men jeg er personligt ikke helt hooked på selve genren mere. Derfor kan sangene jo godt være gode. Lyd og produktion fejler bestemt ingenting. Producerne på albummet er en L.A.-baseret duo ved navn The Heavy.

P.O.D. består af Sonny Sandoval (vokal) og Wuv Bernardo (trommer), som begge har været med i bandet gennem alle årene. Derudover er det Marcos Curiel (guitar) og Traa Daniels (bas). Marcos har ligeledes været med siden starten, men har haft en pause på ca. 4 år. Traa har været med siden 1994, hvor bandet udsendte deres debut album.

Er du til rapcore og nu-metal, så er jeg ret sikker på du vil synes godt om dette album. Som sagt tiltaler genren mig ikke så meget mere, men jeg synes dog det er et helt udmærket album bandet har udgivet.
 
Circles udkom 16. november 2018 via Mascot Label Group.
 
(4 ud af 6)
 
Besøg P.O.D. på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar