Five Dollar Justice - Filth (EP)

Skrevet af Calle
14-10-2018
For snart 4 år siden anmeldte jeg debut EP'en ”Broken Hearts 'n' Bottles” fra Århusianske Five Dollar Justice. Nu her fire år senere er de så ude med deres anden EP. Den har fået titlen Filth. Ep'en består af fire sange og stilen er svedig og beskidt hard rock.

De fire sange på EP'en har en varighed på blot 15 minutter. Men der er tilgengæld fart over feltet i samtlige femten minutter. Lige fra åbningsriffet i ”Light Me Up” til sidste strofe i ”Filthy Speed”. Jeg synes det er fire gode sange bandet har indspillet og melodier er fængende. Og så har samtlige sange en vis råhed over sig. Der er helt klart dømt sveddryppende og beskidt hard rock. Gode riffs og solidt håndværk. Vokalen er rå og passer godt til musikstilen. Skal jeg fremhæve en sang eller to, så må det være den tunge ”Demonize” og åbningsnummeret ”Light Me Up”. Men som sagt er det fire gode sange.

Alt musikken er indspillet i bandets eget studie, med undtagelse af trommerne. De er indspillet af Marco Angioni (Meridian og Reece) i Death Island Studios. Det hele er blevet mixet og masteret af australske Jason Fuller (Goatsound). Lyden og produktionen på denne EP er helt klart forbedret i forhold til den EP bandet udsendte for fire år siden.

Filth passer rigtig godt til en hyggelig aften med gutterne, hvor der bliver bællet lidt øl og drukket noget whiskey.

Jeg synes helt klart bandet har rykket sig siden debut EP'en for fire år siden. Måske er det de ekstra spillejobs de har haft i den mellemliggende periode. Eller måske har de bare skrevet nogle bedre sange. Giv Five Dollar Justice og deres EP Filth et lyt. Dansk rock lever !!!!
 
Filth (EP) udkom 30. august 2018.
 
(4½ ud af 6)
 
Besøg Five Dollar Justice på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar