Resumed - Year Zero

Skrevet af Peter Letting
27-09-2018
Italienske Resumed er ude med deres andet album. Titlen er Year Zero og udgivelses datoen er sat til 20 oktober 2018.

Skiven starter ud med et instrumentalt stykke, som mindede mig allermest om John Petrucci og hans solo projekt ”Liquid Tension Experiment”. Allerede her skinner det igennem, at der er progressive takter på vej.

Anden skæring ”Exploiters” starter også pænt progressivt, men også aggressivt ud. Ca. 1.15 inde i nummeret kommer så den første vokal. Growl og meget dødsmetal-agtig.

Jeg tror det er det mest progressive dødsmetal jeg til dato har hørt. Musikken er sindssygt professionelt udført, med et utal af detaljer og nuancer, skæve toner og rytmer samt breaks og solo passager. Desværre er jeg ikke 100% fan af vokalen, men jeg har dog gjort hvad jeg kunne for at vænne mig til den. Synes desværre stadig efter mange gennemlyt, at den er lidt for ensformig, og ikke nuanceret nok til at matche musikken og alle dens finesser.

Bandet kommer som sagt fra Italien og har bl.a en kvindelig bassist. Bandet består af 4 medlemmer: Daniele Presutti på guitar og vokal, Carlo Alfonso Pelino på guitar, Filippo Tirabassi på trommer og Giulia Pallozzi på bas.

Jeg kan ikke helt beslutte med mig selv, om skiven henvender sig mest til dødsmetal folket eller fans af progressive metal (hvis der da er forskel på de to grupper 😊). Hele skiven ligger i den tunge ende, lige bortset fra de 2 instrumental numre, ”Waiting For The Fall” og ”Catharsis”.

Skæring 7 ”The Omen” ligger tilgængelig på youtube med tilhørende video. Et nummer med fokus på det progressive, men stadig meget i tråd med resten af skiven. MEGET teknisk dygtigt udført skive.
 
Year Zero udkommer 20. oktober via Might Music/Target Group.
 
(4 ud af 6)
 
Besøg Resumed på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar