Forest God - Back To The Forest (EP)

Skrevet af Jacob Jørgensen
18-09-2018
Det aalborgensiske “soloprojekt” er på gaden med nr 2 EP med titlen Back To The Forest. Peter Kiel Jørgensen er det eneste faste medlem.

Genremæssigt er det noget stemningsfuld og drømmende instrumental rock/metal. Der har inspiration fra 60 og 70’ene. De blev dannet i 2015 og har også lavet ep’en nedenunder. EP'en "The Boy Who Flew Away" fra 2016.

Lineup på denne: Peter Kiel Jørgensen (akustisk og elektrisk guitar og vokal), Martin Haumann (trommer), Regnar Oxholm Bonde (tangenter), Joachim LIndflaten (bas), Thomas Thaaup (elektrisk guitar) og Mia Ester Andersen (vokal).

Som sagt har der været udskiftninger på begge EP’er, hvor kun Peter er med på begge. Det føles som det er hans barn, et barn han passer godt på, og dirigerer trygt og godt igennem EP'en. EP'en har et virkeligt vinterligt cover, der forestiller en sneklædt skov.

EP'en består af 5 numre. 3 af 5 numre er instrumentale. Normalt er der langt imellem før det har min interesse, når man bevæger sig indenfor den stil.

Jeg synes dog 1 og 3 - "Friends Come In And Out Of Your Life" og "Solveig" er glimrende eksempler på, hvordan man gør instrumenale sange fængende og interessante for lytteren. I nummeret "Brother" (sang 5) må en vis Jon Lord sidde på hans sky og kigge stolt ned. Hold op det lyder godt. "The Long Night" (sang 2) som også er med lidt sang på, er der også noget, der virkelig rykker.

Musikken kan også beskrives som trist men opløftende og med håb i horisonten. Det passer god med temaet, som er om det at være barn, og hvordan de oplever verdenen.

Jeg har ikke nævnt sang 4 "The Promise", den synes jeg er både kort og kedelig, men ellers holder det. Jeg tror EP'en vil vokse for hvert lyt man bruger på bandet. Pladen udkommer her til vinter har desværre yderlig info.
 
Back To The Forest udkommer i 2018.
 
(5 ud af 6)
 
Besøg Forest God på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar