Chris & Kean - Scandinavian Cool (EP)

Skrevet af Jacob Jørgensen
05-09-2018
Danske Chris & Kean er på gaden med en EP mere ovenpå forrige "Cigarrette". Bandet har eksisteret siden 2014, og kommer fra Roskilde.

Genremæssigt er vi i tressernes rock, hvor især Rolling Stones er en stor inspirationskilde. Derudover er der også noget garagerock og lidt punk iblandet. Personligt kan jeg godt høre Rolling Stones inspirationen, men et band som svenske Backyard Babies, synes jeg også kunne ane til tider.

Bandet består af følgende: Chris Dall (vokal og lead guitar), Kean Stryhn (vokal, rytmeguitar, mundharpe og percussion), Jon Bille Rask (bas) og Mathias Sjøgren (trommer).

Ep'en består af 4 numre. For mig er ep’en delt op i 2. "Scandinavian Cool" og "Ain’t No Other Grave Than The Sea" (i øvrigt fed titel) er 2 møgfede og meget specielle numre, der har omkvæd og vers, der virkelige fænger og hænger ved. Det er klart mine favoritter herpå, selvom de 2 andre "The Loop" og "Human Intervention" også er super numre.

Sangene og lyrikken er med fokus på tanker og personlige oplevelser, som bandet har haft. Som der er oplevet fra turer i byen, og den mørke vinter og ting i medierne. Titlen på EP’en er et ordspil på keep it cool.

Modsat forrige EP er sangene på Scandinavian Cool både længere,mørkere og mere dybsindigt. Forrige EP bar præg af en stemning af en weekend i London, som Kean skrev til mig.

Alt i alt er det endnu et bevis på der er kvalitet og musik i forskellige genre på den danske scene. De kan godt være stolte af deres nye EP, det bliver spændende at følge bandet fremover. Bliver spændende om næste step er en fuldlængde.

Karakteren gives fordi man føler sig godt underholdt, og at man møder noget meget imødekommende musik herpå. Tjek dem ud og se om det ikke er noget for dig, der har et åbent musikhjerte, for mig smagte det af mere.
 
Scandinavian Cool er ude.
 
(5 ud af 6)
 
Besøg Chris & Kean på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar