Blastroid - Friend (EP)

Skrevet af Calle
10-08-2018
Blastroid er et rock band med base i Albertslund. Bandet blev dannet tilbage i 2012 og består af Allan Nielsen (vokal), Henrik Lund (trommer), Frederik Gaardboe (guitar), Albert Worsøe (bas) og Sune Sørensen (guitar). Bandet har tidligere udgivet en demo og en EP og de er nu ude med deres nye EP, som har fået titlen Friend. Jeg er først blevet bekendt med bandet, da jeg fik tilsendt denne EP.

Jeg vil betegne bandets musik som alternativ rock/metal. Deres egen beskrivelse af musikken lyder sådan her: tung heavyrock med et distinkt 90'er feel, med elementer af grunge, punk, klassisk heavy metal og god gammeldags rock'n roll, der bevæger sig fra beskidt, rå og jordbunden, til storladen og med masser af luft under vingerne. De er inspireret af bands som f.eks. Red Fang, Black Sabbath, Mastodon, Machine Head og Queens of the Stone Age. Jeg er faktisk ret enig i bandets egen beskrivelse. Man kan godt høre grunge-inspirationen, men samtidig får man også en følelse af punk og rå attitude.

Selve EP’en består af fem sange, som hver især giver en meget god indikation af hvor bandet vil hen med deres musik. Jeg synes dog sangene mangler lidt for virkelig at bide sig fast i mig. Samtidig er jeg heller ikke helt glad for vokalen. Der er flere gode melodier og riffs at finde på EP’en og skal jeg fremhæve et par sange, så må det være ”Draw The Line” og åbningsnummeret ”Rocket Ship”.

Friend er indspillet i en kælder i Brønshøj med Tim Sørensen bag knapperne. Resultatet er udmærket. Lyden er tilpas rå og så synes jeg man kan fornemme bandets energi i produktionen. Jeg tror bandet kommer godt udover scenen, når de spiller live.

Kan du lide rock i alle afskygninger og har du interesse i at tjekke ny musik ud, så giv disse gutter et lyt.
 
Friend (EP) er ude.
 
(3½ ud af 6)
 
Besøg Blastroid på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar