Black Swamp Water - Distant Thunder

Skrevet af Jacob Jørgensen
27-07-2018
Black Swamp Water er navnet på et band fra Silkeborg. De debuterede med et album, der hed "Chapter One" i 2016. Bandets lineup: Bjørn Bølling Nyholm (Sanger), Kim Langkjær Jensen (Trommer), Jeppe Birch Friis (Bass), Jan Geert (Guitar) og Martin Lykke Hansen (Guitar). Ang lineuppet kender nogle nok trommeslageren fra Dawn Of Demise, Illdisposeed og Koldborn.

De spiller en old school rock/metal ting, der er svær at sætte i bås. Jeg synes,at jeg kan høre Lynyrd Skynyrd, COC, Pantera, Down, Black Sabbath og meget andet.

Dette er deres andet album, som bærer titlen Distant Thunder. Albummet indeholder 11 numre, der på sin måde lever deres eget liv. Det hele sættes igang af en kort intro, hvorefter pladens længste nummer sætter igang nemlig "Bitter Harvest".

Jeg synes, at sammenspillet i bandet virker super godt, og der er gode melodier og huskevenlige omkvæd. Jeg havde før anmeldelsen hørt navnet, men ikke hørt musikken før. Forsangeren Bjørn gør en rigtig flot indsats, og har virkelig en stemme der kan bære både de bløde og hårde melodier igennem.

Mine favoritter herpå er "Bitter Harvest", "Live Your Darkness", "You Disappear" og "Down For Good". Det er numre der virkelig viser alsidigheden på pladen. Super fede numre. Der er som sådan ikke nogle dårlige numre herpå, men nogle numre der lige mangler en smule for folde sig helt ud. Men det forventer jeg de gør efter flere nyt.

Endnu engang et dansk band der viser, at danske band altså også kan være mere end med i rock/metalgamet. Det er et flot album, der udvikler sig for hvert lyt. Jeg håber meget de bryder igennem med dette album, og kommer ud og trykker den endnu mere af i det danske land.
 
Distant Thunder udkommer 24. august via Mighty Music/Target Group.
 
(5 ud af 6)
 
Besøg Black Swamp Water på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar