Science Of Disorder - Private Hell

Skrevet af Calle
15-07-2018
Det Schweiziske metal band Science Of Disorder blev dannet helt tilbage i 1989 under navnet Soulless. Under det band navn har de udgivet et par EP'er og to fuld længde albums. I 2011 udgav de ”Heart, Blood And Tears”, som var det første album under det nye band navn. Private Hell er dog mit først bekendtskab med bandet.

Bandet består af Jérome T. (vokal), Stephane Grand (guitar), Lord Pelthor (guitar), Terry Pinehard (bas) og Baptiste Maier (trommer). På albummet er bassen dog indspillet af Grand. Det er ikke nogen musikkere jeg har kendskab til, selvom de alle spiller og har spillet i andre banmds som f.eks. Your Own Decay, Sybreed og Oh My Deer.

Musikstilen er METAL. Inspirationen er hentet flere steder fra og vi bevæger os i både thrash metal, death metal, doom metal og en smule elementer fra progressiv metal. Bandet har da også hentet inspiration fra bands som Metallica, At The Gates, Hypocrisy, Slayer, In Flames, Entombed og Pink Floyd for bare at nævne et par stykker.

Private Hell består af 11 numre. Sidste skæring på albummet er en piano version af åbningsnummeret ”Carrions”. Her er der tale om to meget forskellige versioner af samme sang. Den første version er metal med højt tempo og growlende vokal, hvorimod piano versionen er meget stille med en helt anden vokal. Piano versionen er indspillet af bandets trommeslager. Jeg skal ærligt indrømme, at der skulle et par gennemlyt til før jeg ”fandt” vej ind til musikken. Men så synes jeg faktisk også at det var nogle gode sange bandet havde indspillet. Der er flere rigtig gode sange på albummet og her vil jeg især fremhæve sange som ”Choke”, ”Lava Girl” og ”Kingdom Comes”

Musikken bliver spillet godt og man kan sagtens høre, at bandet har en del års erfaring. Samtidig passer Jérome's vokal godt til genren. Lyd og produktion kan man ikke sætte en finger på. Det er som det skal være og alle instrumenter ligger fint i lydbilledet i forhold til hinanden.

Alt i alt synes jeg det er et godt album med masser af power og energi og flere lyspunkter. Det kommer dog ikke helt op og ringe i min vurdering. Men er du METAL fan og ønsker du at få udvidet din musikalske horisont, så kan du roligt tjekke dette band ud.
 
Private Hell udkom 25. maj via Fastball Music/Soulfood.
 
(4 ud af 6)
 
Besøg Science Of Disorder på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar