Black Stone Cherry - Family Tree

Skrevet af Calle
15-07-2018
Family Tree er det sjette fuld længde album fra amerikanske Black Stone Cherry. Jeg har fulgt bandet siden deres selvbetitlede debut album fra 2006 og jeg har alt hvad de har udgivet. Jeg har altid synes deres sangskrivning har været super god. De skriver sange som får mig (og sikkert en masse andre) til at rocke med. Melodierne er virkelig velskrevet og sangene er fængende. Dette er efter min mening også tilfældet på dette album.

Bandet har selv stået for produktionen af albummet, som det også var tilfældet på deres forrige album ”Kentucky”. Og endnu engang slipper de rigtig godt afsted med det. Super lyd og produktion. Selve mixningen er foretaget af bandets sanger Chris Robertson. Udover Chris, som også spiller guitar, så består bandet af Ben Wells på guitar, Jon Lawhon på bas og John Fred Young på trommer. Disse fire ”unge” mænd har været en del af bandet siden starten. Og de er alle fire med til at skrive sangene.

Selve albummet består af 13 sange, som er en god blanding af southern rock, hard rock og blues rock. Ja der er sågar også kommet lidt funky-soul-rock indover albummet i form af bandets hyldest til ”The Godfather Of Soul” i nummeret ”James Brown”. Dette er en rigtig fed sang. Absolut en af mine favoritter på albummet. Derudover vil jeg også fremhæve sange som ”You Got The Blues”. ”Southern Fried Friday Night” og åbningsnummeret ”Bad Habit”. Der er også den traditionelle ballade på albummet i form af sangen ”My Last Breath”. Her synes jeg ikke bandet gør det lige så godt, som man tidligere har hørt dem gøre, når det drejer sig om ballader. Sangen mangler lige lidt for at ramme helt plet. Men alt i alt synes jeg det er et fedt album og bandet lever efter min mening op til deres tidligere udgivelser. Derudover synes jeg det virker som om det har givet lidt mere lyssluppenhed og spontanitet, at bandet igen selv har produceret albummet. Det virker som om det har givet dem et ekstra pust energi.

Er du fan af bandet eller kan du bare godt lide en god omgang ROCK med fede guitar riffs, gode melodier og solidt musikalsk arbejde, så kan du roligt tjekke Family Tree ud. Som en lille bonus info kan det nævnes at bandet giver koncert i Pumpehuset i København den 13. november 2018. Med sig har de enendu et fedt rock band i form af canadiske Monster Truck. Håber vi ses derinde.
 
Family Tree udkom 20. april via Mascot Label Group/Mascot Records.
 
(5 ud af 6)
 
Besøg Black Stone Cherry på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar