Nonexist - In Praise Of Death (EP)

Skrevet af Peter Letting
05-07-2018
Svenske NonExist er ude med en EP med 5 numre. Titlen er In Praise Of Death og udkom 29.06.2018. Bandet havde sin start fra 2000-2004, men er så først på banen igen i 2011. Dette er deres 5. udgivelse.
 
NonExist spiller death / thrash metal og det med eftertryk. Der er godt nok smadder på drengen. Jeg skal altid lige vænne mig til denne genre, når jeg møder et nyt band, men hvis der er tilpas melodi, variation og indhold i musikken, så vokser jeg som regel med opgaven, og NonExist er da ingen undtagelse.

Jeg tror ikke rigtig man kan oversætte NonExist til noget fornuftigt på dansk, men mon ikke vi lander på noget i stil med ”ikke-eksisterende”. Det passer i hvert fald ikke. De her fyre er SÅ meget eksisterende og ikke mindst insisterende. Alle 5 numre rummer sin egen historie, men jeg tror nu alligevel at skæring 2 ”A Meditation Upon Death” løber med titlen som mit yndlingsnummer. Hårdt hurtigt og lige på, ligesom de andre numre, men alligevel med et super mellemspil, som kommer lidt ned i gear.

Der må være en imponerende energi omkring dette band, når de optræder live. Det er jo netop det, som denne genre kan. Skabe en energi og en intensitet udover det sædvanlige, når det fyres af live.

NonExist består kun af 4 medlemmer, men de lyder af meget mere: Johan Reinholdz på leadguitar og vokal, Johan Aldgård på guitar, Linus Abrahamson på bas og Joakim Strandberg Nilsson på trommer.

Vokalen er ond og grusom, præcis som den skal være. Guitarerne leverer de fedeste harmonier og lir. Det er fandme i orden guys. Trommerne banker ubarmhjertigt afsted i et hæsblæsende tempo, men der er stadig masser af plads til både fills og rytme / tempo skift. Imponerende. Bassen er ikke så fremtrædende, men den ligger dybt dernede og skaber fundamentet.

Jeg synes også at man lige skal kaste et øje på sang titlerne: ”Cancerous Disembodiment” og ”Bloody Carnal Sorcery”. Man kan kun gisne om hvilke pinsler og trængsler der ligger under for overskrifter som disse, men de må siges at passe fint til ”døds-temaet”. Jeg giver NonExist 5 ud af 6
 
In Praise Of Death udkom 29. juni via Mighty Music/Target Group.
 
(5 ud af 6)
 
Besøg Nonexist på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar