Supercharger - Real Machine

Skrevet af Calle
26-06-2018
Real Machine er det fjerde fuld længde album fra danske Supercharger. Eller rettere dansk/tyske i og med, at de har fået tyske Linc Van Johnson med på vokal. Han i kommet med i bandet som afløser for bandet oprindelige sanger Mikkel Neperus, som forlod bandet i 2015. Altså er dette album det første med Linc som sanger. Udover Linc består bandet af Karsten Dines Johansen (bas), Ronnie Clasen (keyboard/guitar), Benjamin Funk (trommer) og Thomas Buchwald (guitar). De sidste to har været med helt tilbage fra bandets første EP ”Junkyard Spectacles” fra 2007. (Det var faktisk en af de første CD'er jeg anmeldte her på siden og jeg har fulgt bandet siden).

I februar 2017 udgav bandet den første singleforløber fra albummet. Det var sangen ”Rottenburg”, som gav fans (inkl. undertegnet) forhåbeninger om et lovende album. En rigtig fed rock sang med masser af energi og power. Senere i 2017 kom så endnu en single, nemlig sangen ”The Ride”. Denne sang har et mere poppet præg og leder tankerne tilbage til 80'ernes hair metal. Bandet har da også lavet en sjov video til sangen, som er meget inspireret af bands som f.eks. Bon Jovi (som der også en en hentydning til i videoen. Se den her). Derudover har de fået den tidligere Thundermother sanger Clare Cunningham med på gæste vokal. Udover de to sange består albummet af yderligere otte sange. Albummet åbnes med sangen ”Off We Go”, som også er det seneste single udspil. Det er en rigtig Supercharger sang, som man kender dem fra de tidligere udgivelser. En rigtig fed sang i mine ører. Andre sange jeg vil fremhæve er ”Shake It Up”, ”Watching All Our Heroes Die” og ”Another One To Die”. Sidst nævnte har noget southern blues over sig og faktisk leder rytmen og melodien også mine tanker lidt i retning af Marilyn Manson. Sangen giver albummet en god alsidighed og variation. Albummet sluttes af med ”Forsaken Sin”, som er den mest stille sang på albummet. Også her gør bandet det godt. Så alt i alt er det efter min mening et godt album bandet har indspillet.

Som sagt synes jeg ret godt om de tidligere albums fra Supercharger og jeg har altid været ret glad for Mikkel's vokal. Men jeg synes faktisk også at Linc gør det ret godt og hans stemme passer fint til bandets musikstil. Så det kan godt være bandet var lang tid om at finde en sanger, men valget er efter min mening faldet på den rette sanger. Bandet spiller godt og på albummet findes en del sprøde riffs, mindeværidge melodier og selvfølgelig også steel guitar, som er et af bandets varemærker.

Real Machine er indspillet i Sound Matters i København og det er produceret af Dines i samarbejde med resten af bandet. Det er blevet mixet af Tobias Lindell. Jeg synes lyden er god og produktionen fejler heller ikke noget. Der er den vildskab og råhed i lyden som Supercharger skal have og som de er ”kendt” for.

Er du fan af bandet i forvejen, så kan du roligt give dette album et lyt. Kender du af en eller anden grund ikke bandet, så kan du sagtens starte med dette album.
 
Real Machine udkom den 1. juni via Gain/Sony Music.
 
(4½ ud af 6)
 
Besøg Supercharger på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar