Annominus - The Architect

Skrevet af Peter Letting
25-06-2018
Danske Annominus fra Odense er ude med deres andet album med titlen The Architect. Albummet ramte handlen 1 juni 2018.

Jeg var MEGET begejstret for Annominus debut album fra 2014, så jeg havde derfor tårnhøje forventninger til dette, deres andet udspil. Efter at have hørt skiven første gang, røg den en tur om på bagsædet, og der har den nu ligget en måneds tid. Jeg kunne slet ikke genkende det som jeg havde forventet mig.

Nu har jeg så sundet mig og har måske ramt en lidt dybere side af mig selv, her i andet forsøg med livtaget på den nye skive, og det hjalp gevaldigt. Annominus er nøjagtig så skæve og helt igennem musikalske som jeg husker dem, men deres fokus virker til at have flyttet sig en smule. Jo da, det er sq metal, men det er skævt og underligt og ikke nødvendigvis i 6. gear hele vejen.

Jeg må indrømme at et nummer som ”Logos” sparker benene væk under mig. Det virker som om trommer, guitar og vokal kører med 3 separate ”timings”, og det gør det helt vanvittigt at lytte til. Jeg tør slet ikke tænke på hvor teknisk svært det må være at udføre…

Der er skiftet en smule ud på pladserne i Annominus siden første skive, således er der kommet ny mand på hhv. guitar, Peter Sandvig og bas, Jens Moseholm. Vokalen og den anden guitar leveres fortsat af Jacob Zinn, og Mathias Wahl er stadig ved trommerne.

Jeg hørte en del Rush i mine unge dage, og jeg synes at den musik forståelse og rytme anvendelse som ligger i Annominus, minder mig lidt om det univers fra Rush, uden at der ellers er nogen sammenligning omkring genre o.l.

Jeg tror umiddelbart at mit yndlingsnummer må blive åbningsnummeret ”Distinctive” Jeg synes det klæder bandet at komme ”helt i kælderen”, og den tunge langtrukne rytme, afbrudt af de lidt hurtigere passager er virkelig lækre.

Hvis man er til ”easy-listening” metal med hovedet under armen og 300 km/t, så er Annominus nok ikke lige sagen, men hvis man godt kan lide detaljer der er kælet for og høje musikalske evner, krydret med fremragende sangskrivning, så bør man virkelig ikke gå udenom Annominus
 
The Architect udkom 1. juni via Mighty Music/Target Group.
 
(5 ud af 6)
 
Besøg Annominus på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar