Sam Russell - Impetuous Desire

Skrevet af Calle
21-03-2018
Sam Russell er en engelsk guitarist og sangskriver fra London, som er ude med sit debut album Impetuous Desire. Som 9-årig tog Sam guitaren op for første gang, men droppede den kort tid efter, fordi han ikke synes der skete noget. Han prøvede sig herefter på både trommer og bas, men vendte tilbage til guitaren som 14-årig. Hans store forbilleder i forhold til guitaren er folk som Steve Vai, Joe Satriani og Yngwie Malmsteen.

Impetuous Desire er blevet til henover en periode på 2-3 år. Mens han arbejdede på albummet blev han enig med sig selv om, at det skulle være rigtige mennesker (og ikke samplede instrumenter), der blev spillet på sangene. Dette ledte ham i retning af trommeslageren Jason Bowld (Bullet For My Valentine), som har lagt trommer til alle sangene. Herefter blev alle instrumenter indspillet i MTR Studios i London med Phil Kinman som producer. Da snakken så faldt på vokal til sangene faldt snakken på Daniel Leigh (New Device), som er en god ven af Kinman. Det endte med at blive et godt samarbejde og Leigh kom også med gode ideer til tekster og melodilinjer. Han medvirker dog ikke på to af albummets ni sange (mere om det længere nede). Bassen er indspillet af Russell selv.

Albummet består som sagt af ni sange og stilen er melodisk metal med en smule symfonisk metal over sig. Sam er i flere sammenhænge blevet sammenlignet med bands som Axel Rudi Pell, Sonata Arctica og Iron Maiden. Og der er jeg tilbøjelig til at være enig. De ni sange på albummet er forholdsvis varieret og der findes både hurtige og ”hårde” metal sange, men også de mere stille sange. Af sidst nævnte kan bl.a. nævnes sangen ”Leigh Woods”, hvor tyske Doro har lagt vokal til. En stille sang med noget flot guitar arbejde. Et anden nummer, hvor tempoet er sat betydeligt ned, er ”Longing”. Dette er et instrumentalt nummer, hvor guitaren bliver akkompagneret af en cello, som bliver spillet af Jacqueline Phillips. I den anden grøft finder vi sangen ”Fire, Desire”. Her bevæger vi os over en noget death metal. Dette er helt klart p.g.a. den growlende vokal som leveres af den canadiske black/death metal sanger og guitarist Ryan Mueller. I de resterende sange er vi mere ovre i traditionelt melodisk heavy metal. Mine favoritter blandt de ni sange er ”Tonight” samt ”Passing Light” og åbningsnummeret ”The Disciples Hand”. Og man kommer heller ikke uden om det lidt Iron Maiden-lyende nummer ”Waves Of Tomorrow”.

Alt i alt er de et godt album Sam Russell har indspillet og man kan godt høre hans færdigheder på en guitar. Der er flere rigtig gode soloer på albummet (tjek bl.a. det afsluttende instrumental nummer ”RiffstruMental” ud). Sammen med de gode melodier og variationen, så giver det et godt slut produkt.

Sam Russell var en ukendt guitarist for mig, men jeg synes helt bestemt dette album er et lyt værd. Så tjek ham ud og bedøm selv.
 
Impetuous Desire udkom oktober 2017.
 
(4 ud af 6)
 
Besøg Sam Russell på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar