Pudsige Herrer - Syretesten (EP)

Skrevet af Calle
15-03-2018
I august 2017 anmeldte jeg debut demo EP’en ”Grab ’Em By The…” fra århusianske Pudsige Herrer. Jeg var rimelig glad for den musik jeg hørte. Nu har bandet så udsendt endnu en EP, som de har givet titlen Syretesten. Kan den så leve op til de forventninger jeg fik i forhold til bandet? JA, det kan den!!!

De Pudsige Herrer er Jakob Rohde-Kappel (vokal), Kári Birk Wellsandt (bas/guitar) og Mads Brander Fjeldvig (trommer). På mig virker de som nogle friske herrer med en god portion humor og så spiller de samtidig godt og skriver nogle iørefaldende sange. Deres inspirationskilder tæller bl.a. Black Sabbath, Uncle Acid and the Deadbeats, Rage Against the Machine, Gasolin, Spids Nøgenhat, Jack White og C.V. Jørgensen. Og flere af disse kunstnere kan godt høres i deres musik.

Syretesten består af fire sange, hvor tre af dem er skrevet af bandet selv, mens den sidste sang er en cover version af ”0-0-0”. Den blev oprindeligt skrevet af Eik Skaløe og Stig Møller og indspillet af Steppeulvene tilbage i 1967 på deres album ”Hip”. Efter min mening er det en rigtig god version af sangen, som bandet her har lavet. Deres tre egen kompositioner er alle rigtig gode sange, så det er svært at fremhæve en enkelt sang eller to. Første sang er ”Fremtidens Bølge”. Den er tilpas syret og fungere perfekt som åbningsnummer. Herefter følger ”Øjne” og ”På Vej”, som bare forsætter i samme gode rille. I de to sidst nævnte sange (især i ”Øjne”) kan man tydeligt høre Rage Against The Machine- inspirationen på guitaren. Så alt i alt er det fire rigtig gode sange bandet har indspillet.

Syretesten er indspillet på blot to dage i juli 2017 i Studiet SYG/LYD i Aarhus. Musikken er produceret af bandets trommeslager og så er det blevet masteret af Magnus Vad (Feedback Studiet). Lyd og produktion er bare som den skal være, når vi taler musik indenfor denne genre. Altså syret stoner/garage rock. Derudover synes jeg det giver et boost, når der bliver sunget på dansk. Det klæder bandets musik rigtig godt.

Jeg kan på det varmeste anbefale at man tjekker Pudsige Herrer ud, hvis man vil have en ”musikalsk molotovcocktail, der sparker dig i skrævet, sætter ild til dit hjerte og smelter din hjerne” (bandets egne ord). Personligt bliver jeg rigtig godt underholdt af denne EP og mine øregange bliver helt sikkert tilfredsstillet.
 
Syretesten udkom 1. januar.
 
(5 ud af 6)
 
Besøg Pudsige Herrer på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar