Sonic Tool Box - A Space In Time

Skrevet af Calle
07-01-2018
Jeg anmeldte Sonic Tool Box's debut album ”In The Games Of Love” tilbage i 2014. Dengang skrev jeg, at stilen ikke lige var mig, men at bandet gjorde det rigtig godt og produktionen bestemt ikke fejlede noget. Nu er bandet så ude med deres andet album, som de har givet titlen A Space In Time. Stilmæssigt bevæger de sig indenfor pop/rock genren med progressive elementer. Jeg hører referencer fra bands og kunstnere som David Bowie, Peter Gabriel, Pink Floyd og danske Simcess. Sidst nævnte band har de to hovedmænd bag Sonic Tool Box, Lars Boutrup og Michael Miller, været en del af. Derudover spillede de også sammen i Big Bang. På det nye album har de allieret sig med guitaristen Kasper Damgaard, som bl.a. har spillet i Cornerstone (sammen med bl.a. Doogie White (ex. Rainbow) og Steen Mogensen (ex. Royal Hunt)) og så var han på et tidspunkt en del af Mike Tramp's band. Derudover har han også udgivet flere solo albums. Så det er en erfaren herre de har inviteret med i bandet.

A Space In Time består af 9 numre, hvoraf det ene nummer – ”Big Cigars” - er et instrumentalt bonus track. Lige præcis det nummer kunne jeg personligt godt have været foruden. Det rammer slet ikke mig. Dertil er der simpelthen alt for meget 80'er keyboard lyd og nummeret er for eksperimenterende til mig. Hvis jeg skal fremhæve et par af sangene, så må det være titelnummeret ”A Space In Time” samt albummets mest rockede sang ”When You Go For The Rich”. Og så synes jeg også godt om et nummer som ”Love Your Life”. Især guitararbejdet i denne sang finder jeg ret fedt. Det leder tankerne lidt i retning af et band som Pink Floyd.

Som det også gjorde sig gældende på debut albummet, så er dette album ligeledes produceret af Boutrup og Miller. Og så er det blevet mastereret af Flemming Hansson. Indspilninger er foregået i Gnu Studios og Yello House Studio. Albummet er, ligesom på debuten, flot produceret.

Den genre Sonic Tool Box spiller er stadigvæk ikke helt mig. Måske er jeg simpelthen bare ikke ”moden” nok til musik indenfor denne genre. Jeg skal nok have noget der er mere ”enkelt” og ligetil. Men når det er sagt, så synes jeg bandet spillert godt og de formår at skrive nogle sange, hvor melodierne og tekstuniverset er den bærende kraft. Derudover passer Boutrup's vokal rigtig godt til genren.

Så jeg vil anbefale dette album til folk, der kan lide en god melodi og som kan sætte sig ned og virkelig leve sig ind i musikken. Er du, ligesom undertegnet, til den mere enkle rock sang, så er jeg ikke helt sikker på, at dette album vil falde i din smag. Men giv det en chance og bedøm selv!!!!
 
A Space In Time udkom 28. november 2017 via Ex'cess Records.
 
(4½ ud af 6)
 
Besøg Sonic Tool Box på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar