SuperScream - The Engine Cries

Skrevet af Calle
06-01-2018
Det er ikke så tit jeg anmelder et band fra Frankrig, men SuperScream er altså et fransk metal band. Bandet blev dannet tilbage i 2010 og har tidligere udgivet et album med titlen ”Some Strange Heavy Sound”. Men The Engine Cries er mit første bekendskab med bandet. Albummet udkom allerede tilbage i maj 2017, men jeg fik det først i løbet af december måned.

Bandet består af fire yderst kompetente musikkere samt en rigtig god sanger. De fem mand i bandet er Phil Vermont (guitar og programming), Daniel Sminiac (guitar), Stephane Lescarbotte (bas), Martin Mabire (trommer) og Eric Pariche (vokal). Phil og Eric mødte allerede hinanden i 2007, men bandet blev først fuldendt i 2010. Bandet spiller progressiv metal med små udsving til andre genre som hard rock, powermetal og klassisk heavy metal. Inspirationskilderne tæller da også bands som f.eks. Dream Theater, Guns N’ Roses, Megadeth, Led Zeppelin og Pain Of Salvation. Det høres tydeligt i musikken og gør den rimlelig varieret.

Som sagt spiller bandet rigtig godt og jeg synes de har skrevet nogle rigtig gode melodier. Der er mange fede riffs og gode instrumentale passager spredt udover albummet. Og jeg synes især guitar arbejdet er rigtig godt. Dertil kommer Eric's vokal, som jeg synes passer perfekt til genren.

The Engine Cries består af 10 numre, hvor skivens første skæring er en lille programmeret indledning. Herefter er der fuld knald på gennem de fleste af sangene. Bandet eksperimentere en hel del i deres musik, hvilket især kommer til udtryk i en sang som ”Where's My Mom?”. Her er mange temposkift og skiftende vokal, som går fra almindelig sang til growl. Derudover har sangen en rimlige sjov tekst, så bandet er bestemt ikke uden humor. Mine favoritter på albummet er titelnummeret ”The Engine Cries” samt ”Evil Cream” og albummets mest progressive og samtidig længste sang ”Ways Out”. Men alt i alt er det, hvis man ser bort fra indledningsnummeret, ni gode sange bandet har indspillet.

Et lille bonus ved dette album er udformingen af CD coveret. Det er gennemført ned til mindste detalje og giver referencer til flere af sangene. Bl.a. er der billeder af en ”engine” og forsanger Eric står med et glas lyserødt ”evil cream”. Og papcoveret er udformet som et hav og selve booklet holderen er lavet som bølger. Men det skal nok ses med egne øjne, så gå ud og køb CD'en.
 
The Engine Cries udkom 5. maj 2017 via Send The Wood Music.
 
(4½ ud af 6)
 
Besøg SuperScream på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar