Red Raven - Chapter Two: DigitHell

Skrevet af Calle
06-01-2018
Red Raven er ude med deres andet album, som har fået titlen Chapter Two: DigitHell. Albummet udkom præcis tre år efter debut albummet ”Chapter One: The Principles”, som jeg også have fornøjelsen af at anmelde. Bandet er fra Tyskland og består af Frank Beck (vokal), Patrick Fey (guitar), Bernd Basmer (guitar), Martin Reichhart (bas) og Sebastian Berg (trommer). Alle fem er rimelig rutinerede musikkere og forsanger Frank synger også i bandet Gamma Ray.

Stilen er melodisk hard rock/metal og albummet består af 11 sange samt en lille akustisk indledning (med vokal) i form af ”A Perfect World”. Der er en tilpas god variation i sangene og bandet bevæger sig rundt i både straight-ahead hard rock, progressiv rock og almindelig klassisk heavy metal. Musikken bliver spillet godt og Frank's vokal passer godt til genren. Der er en rigtig god power og energi i sangene og de bliver leveret med gode melodier og sprøde riffs. Mine favoritter blandt de 12 sange er ”Out Of Memory” og ”Collapse” samt ”Unbreakable”. Derudover er albummets powerballade ”On My Way” også et helt udmærket nummer. Der er en ballade mere på skiven i form af albummets sidste sang ”Until The End Of Time”. Men den er mere nede i tempo, så den er der knap så meget power over.

Chapter Two: DigitHell er indspillet i Compressor Studio Bexbach. Bandet har selv stået for produktion og mixing og er det mastereret af Dirk Decker. Lyd og produktion sidder lige i skabet og passer godt til genren.

Alt i alt er det et godt album Red Raven har indspillet og det lever efter min mening op til debuten, som jeg gav karakteren 4½. Jeg synes dog ikke bandet har leveret noget ekstraordinært i forhold til første album, så karakteren bliver på samme niveau. Men er du til melodisk hard rock/metal, så kan du roligt tjekke dette album ud. Det er velspillet og sangene er godt skrevet.
 
Chapter Two: DigitHell udkom 6. oktober 2017 via Fastball Music.
 
(4½ ud af 6)
 
Besøg Red Raven på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar