Vanish - The Insanity Abstract

Skrevet af calle
02-11-2017
Vanish er et tysk metal band, som blev dannet tilbage i 2000. Bandet består af Bastian Rose (vokal og keys), Philipp Schönle (guitar), Thomas Rösch (guitar), Daniele Dei Giudici (bas) og Ralf Nopper (trommer). The Insanity Abstract er bandets tredje fuld længde album, men kun det andet der er udgivet internationalt. Det er første gang jeg har lagt ører til bandet og deres musik.

Stilen vil jeg betegne som powermetal med referencer til progressiv metal og en lille smule thrash metal. Så de er svære at sætte i ”bås”. Albummet består af 12 numre og har en varighed på lige over en time. Så man får guitarsoloer, riffs og keyboard passager nok pengene. Første skæring ”The Insanity Abstract” er et instrumental nummer. Herefter følger 11 numre, som har en rimelig god variation. Der er både hurtige sange som f.eks. ”Follow” og ”Unforgivable Blackness” (et af mine favorit numre) og de mere stille sange som ”Lilith Cries” og ”We Become What We Are”. Overordnet set synes jeg det er nogle gode sange bandet har skrevet og melodierne er rimelig godt skruet sammen. I presseskrivelsen fortæller bandet også, at samtlige sange er blevet til i øvelokalet med hele bandet samlet og det er også sådan de har indspillet albummet. Der er ikke er sendt lyd-filer rundt blandt medlemmerne og sangene er ikke copy-pastet sammen via computeren.

Musikken bliver spillet fint og Bastian’s vokal passer fint til denne form for metal. Dog synes jeg godt stemmen kunne være lidt ”stærkere”. Han synger ikke dårligt, men jeg synes bare der findes en del powermetal sangere derude, som er noget bedre end ham. Lyden på albummet er god og produktions-mæssigt fejler albummet ikke noget.

Når alt det så er sagt, så synes jeg ikke Vanish ligger helt oppe i toppen af de powermetal bands jeg kender og har lyttet til. Der mangler de lige lidt mere i form af endnu bedre sangskrivning. Men hey – det er jo bare min vurdering. Er du fan af powermetal, så synes jeg du bør tjekke albummet ud. Der er helt sikkert lyspunkter og gode kvaliteter at finde på The Insanity Abstract.
 
The Insanity Abstract udkom 29. september via Fastball Music.
 
(4 ud af 6)
 
Besøg Vanish på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar