Before Fire - Temper Of Two (EP)

Skrevet af Calle
05-10-2017
Before Fire består af fire unge mænd fra København, som alle har en stor passion for rock. Især den rock der blev spillet i 70’erne (hvor de unge mænd ikke engang var født) og en af deres store forbilleder er Paul Kosoff fra Free. Derudover nævner de også The Doors og The Who som nogle af deres inspirationskilder, samt nyere bands som Guns ’n’ Roses og Audioslave.

Temper Of Two er bandets debut EP og den består af fire sange. Bandet ligger stor vægt på de fede bluesbaserede guitar riffs. Derudover består deres musik af hårdtslående trommer, en tung og groovy bas samt en tilpas rå vokal, som passer rigtig godt til musikken. Bandet har brugt et års tid på at skrive sangene og de har lagt mange timer i øvelokalet, hvilket har båret frugt. Selve indspilningen tog kun to dage og det er foregået i INSP’s lydstudie i Roskilde.

Jeg har tidligere anmeldt EP’er fra unge upcoming bands, som måske manglede lidt i forhold til erfaring og musikalsk kunnen. Men jeg synes disse fire unge mænd er yderst kompetente musikere og de har formået at skrive nogle rigtig gode sange. Der er en fed feeling og groove over sangene og melodierne er fængende. Samtidig er jeg ret imponeret over vokalen, når man tænker på hvor ung sangeren er. Jeg er meget positivt overrasket. De fire mand i bandet er Oscar Lauridsen (vokal), Konrad Liam (guitar), Tobias Madsen (trommer) og Mikkel Ottosen (bas).

Af de fire sange, så vil jeg især fremhæve åbningsnummeret ”Don’t Wanna Fight”. Men de sidste tre sange ”Bag Of Bones”, ”Mirage Woman” og ”Victory Cry” er også rigtig gode.

Jeg vil helt sikkert følge Before Fire fremover og jeg tror godt de kan gøre sig gældende på den danske rockscene. De skal bare have kontakt til de rigtige folk i branchen. Bandet har spillet en del koncerter i København og Roskilde, men jeg har ikke har fornøjelsen af at se dem live (måske fordi jeg ikke kendte bandet før jeg fik sendt denne EP). Men næste gang de spiller koncert i nærheden af mig og jeg ikke er booket andetsteds, så vil jeg helt sikkert opleve dem live. Jeg tror de kommer godt udover scenekanten.

Jeg vil klart anbefale, at du som læser, tjekker dette band ud. Det er ærlig rock ’n’ roll med stor passion, følelse og kvalitet.
 
Temper Of Two udkom 29. September.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg Before Fire på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar