Seether, Sons Of Texas og LTNT - Amager Bio 18-09-2017

Skrevet af Peter Letting
19-09-2017
Det stod ikke lige i kortene at jeg skulle en tur i Amager Bio denne mandag aften, men når nu man bliver inviteret til at anmelde koncerten, så giver det jo ikke mening at blive væk. Så på trods af mit ringe kendskab til både Seether, Sons Of Texas og LTNT, så tog jeg Ja-hatten på, og kravlede op på balkonen i Amager Bio, for at få det meste ud af koncerten.
 
 

Sons Of Texas:

Sons Of Texas var de første på scenen. Nærmest præcist kl. 20 startede de, og man skulle da tro at de havde en hård bagkant, sådan rent tidsmæssigt, for de havde godt nok fart på.

Jeg havde hørt en smule fra de 5 herrer fra Texas tidligere på dagen, og jeg må erkende, at der var noget mere fart over feltet og knap så meget sydstats rock, som jeg havde forventet. 2 mand på guitar (Jon Olivares og Jes De Hoyos), en bas (Nick Villarreal) og en trommeslager (Mike Villarreal), samt en forsanger (Mark Morales) som vist havde fået pænt meget Red Bull inden koncerten. Der var nu også fart over de andre band medlemmer, men det var nu forsangeren som var mest energisk. Hvis jeg skal fremhæve et andet band medlem, som jeg personligt synes skinnede lidt mere end de andre, så må det være bassisten. Specielt det ene nummer havde en voldsom fed bas intro, og så smelter mit hjerte..

Man må virkelig sige at Sons Of Texas forstod at komme ud over kanten og ned til publikum. Som det første af 3 bands, var de faktisk rigtig gode til at få publikum med på legen, og jeg synes umiddelbart at der var flere publikummer end der ”plejer” at være imens opvarmningen kører, og det hjælper jo altid på energien på scenen, desto flere publikummer der er til stede.

Jeg vil tro de spillede en god halv time og de spillede en del fra deres nye skive ”Forged By Fortitude”, som først udkommer 22 september, men som man meget belejligt kunne erhverve sig i merch boden.

Om jeg ligefrem bliver fan af Sons Of Texas er nok tvivlsomt, men jeg synes sq deres performance i Amager Bio fremkalder 4,5 ud af 6 fra mig.
 
(4½ ud af 6)
 
 
LTNT:

Et forholdsvis hurtigt skift af setup, og næste band gik på scenen. Guitar, bas og trommer er alt der skal til (som man siger) og det var det setup vi fik.

Jeg ved sq ikke rigtig hvad man skal mene om LTNT. Jeg havde lidt forestillinger om noget levn af 70’er syre, mixet med engelsk undergrund fra 80’erne og tilsat en bunke af den nyere tids rock og metal’s stil og rytme skift.

I mine ører var det rimelig unuanceret, og til at starte med tænkte jeg at bassen kun havde 2 toner han kunne, men det rettede sig dog henad vejen.

Selvom de 3 herrer, som alle var med på vokalen, så ud til at gå meget op i deres værk, så forblev det for mig at se en noget introvert oplevelse, som aldrig rigtig fangede hele salen. Der er naturligvis altid de forreste rækker, som allerede har fået for meget øl og som synes at anslaget på stortrommen til lydprøven giver anledning til klapsalver og pift. Jeg tror de havde en fest, men mig nåede de altså aldrig. Jeg giver LTNT 2 ud af 6 for forsøget.
 
(2 ud af 6)
 
 
Seether:

Hovedretten denne aften går under navnet Seether. Mit allerførste indtryk var desværre rimelig dårligt, eftersom de herrer fra Sydafrika var sindssygt længe om at komme på scenen. Lydprøverne varede en evighed (til stor glæde for de forreste rækker…) og uden at vide det præcise tidspunkt, så var den da over 22 da de endelig indfandt sig på scenen.

Og man kan så sige, at på trods af de massive kræfter der blev lagt i lyden i pausen, så var der alligevel problemer med Shaun’s mikrofon under første nummer, så man kunne slet ikke høre vokalen. Det fik de dog rettet op på, og så kom der hul igennem, men alligevel, come on… Efterfølgende var lyden rimelig skarp, heldigvis

Seether tæller normalt 3 medlemmer (Shaun Morgan på vokal og guitar, Dale Stewart på bas og John Humphrey på trommer), men til tourneen har de inviteret en ekstra guitar og backing vokal med i skikkelse af Clint Lowery.

Det gik op for mig i går inden koncerten, at jeg faktisk kendte mere til Seether end jeg var klar over, og det hjalp da også gevaldigt på min oplevelse, da de spillede nogle af de numre som jeg har hørt før. De spillede bl.a. Broken, Words As Weapons og Save Me.

Det var en noget tungere / hårdere oplevelse end jeg umiddelbart havde forestillet mig, og der blev gået noget mere til stålet på scenen, end der gør i deres studie versioner. Men i min optik gør det jo blot at musikken kommer endnu bedre ud over kanten.

Til gengæld havde jeg på en måde forestillet mig en mere humoristisk og udadvendt tilgang til koncerten, så til trods for den forholdsvis høje energi udladning på scenen, så virkede bandet en smule lukket, og ikke rigtig publikums henvendt. Det var tydeligt at Seether har masser af fans, som kunne synge med på mange af sangene, og på den måde kan man måske vælge den tilgang at ”publikum klarer sig selv”.

Jeg synes det positive ved Seether var deres energi niveau, deres iørefaldende ”hits” og deres timing i deres breaks. De havde rigtig mange af de der monster passager, som afløses af helt stille strofer, for så igen at eksplodere, og det synes jeg fungerede rigtig godt.

På den negative liste findes bl.a. deres overgange fra et nummer til det næste. Der var aldrig stille mellem numrene. Som oftest kørte Shaun lige en guitar rundgang, som blev samplet, og så bare afspillet igen og igen. Det var egentlig mest bare en irriterende måde at bruge pausen på. Imellem nogle af numrene foregik der så tilmed en lille jam session henover den samplede rundgang, og det var sq sjældent ret kønt. Men jeg må sige. at når det nye nummer så startede, var man ikke i tvivl for hele lydbilledet ændredes på et splitsekund. Efter sidste nummer og der blev sagt tak for i aften, blev endnu en samplet strofe sat i gang, og der besluttede jeg at gå hjem. Jeg kunne høre andre tale om ”at nu måtte det gerne stoppe”, så jeg var ikke den eneste.

Hvis de spillede ekstra numre, hvilket de sikkert gjorde, så var det uden for min rækkevidde. Jeg havde hørt nok for den aften. Jeg giver Seether 4 ud af 6.
 
(4 ud af 6)
 

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar