The NimbWits - End Of The World

Skrevet af Calle
15-09-2017
The NimbWits er et dansk punk band, som blev dannet af den tidligere Artillery trommeslager Carsten Kjær Nielsen. Efter at have udgivet flere albums og turneret med Artillery, mente Carsten at det var tid at finde tilbage til sine rødder – punk rock! Han fandt sammen med fire gamle venner og sammen dannede de bandet. Udover Carsten består bandet af Henrik Ibzen (vokcal), Martin Bjørknov (guitar/vokal), Gert Christensen (guitar/vokal) og Lars Marcussen (bas/vokal). The NimbWits er bl.a. inspireret af bands som Ramones, Sex Pistols, Social Distortion, NOFX, The Exploited og Bad Religion. End Of The World er bandets andet album. Derudover har de udgivet en EP tilbage i 2013. De har også haft flere sange med på diverse punk compilation cd'er.

Albummet består af 13 sange og stilen er som sagt punk, nærmere betegnet old-school punk. Musikken bliver spillet i et forholdsvis højt tempo og selvom vi taler 3 akkorders klassisk punk, så formår bandet alligevel at skrive nogle gode melodier. Det kan bl.a. høres i en sang som ”Copenhagen City” eller en sang som titelnummeret ”End Of The World”. Andre sange jeg vil fremhæve er ”Magenta Rain”, ”A Rape In The Night” og ”Sirens” (som bandet har lavet en musikvideo til). Bandet synger også en enkelt sang på dansk. Det er i bonus tracket ”Solen Stiger”. Alt i alt er det 13 gode sange bandet har skrevet og indspillet. Kvaliteten daler måske en anelse når vi kommer forbi midten af albummet, men det er ikke synderligt.

Selvom de fem mænd i bandet er kommet op i alderen og sikkert ikke er lige så rebelske, som nogle af deres inspirationskilder var, så kan man stadigvæk godt spille punk. De gør det i hvert fald riftig godt og man fornemmer en stor spilleglæde hos bandet. Jeg gad godt opleve dem live, for jeg tror virkelig de kan give den gas.

End Of The World er indspillet i Tapf Studiet i Vanløse. Det er bandet selv der har produceret og mixet i samarbejde med Peter Sloth, mens det er blevet masteret af Søren Andersen i Medley Stuidet.

13 sange inden for denne genre kan måske godt virke en anelse ensformig for nogle folk, men jeg synes nu alligevel, at jeg bliver ret godt underholdt, når jeg lytter til dette album. Punk is NOT dead!!! Er du fan af klassisk punk, som er velspillet, så skal du helt sikkert tjekke End Of The World ud.
 
End Of The World udkom 1. juli.
 
(4½ ud af 6)
 
Besøg The NimbWits på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar