Shakedown Suzies - The Chase

Skrevet af Calle
15-09-2017
Shakedown Suzies blev dannet i Jönköping, Sverige tilbage i 2009. Bandet består af Erik ”Ricki Rascal” Gripestam (vokal), Jonathan Mortensen (guitar), Agust Ahlberg (bas) og Claes ”Mads” Mattsson (trommer). Bandet havde en vision om at danne et band, som var kraftigt inspireret af bands som eksempelvis Motörhead, Guns n’ Roses, Backyard Babies, Skid Row og Hardcore Superstar. Stilen er derfor blevet til sleazy hard rock med punk attitude. I slutningen af 2012 indspillede bandet deres bedste sange hos Ulf Blombergs (som til daglig også er sanger i det svenske hardcore band Grace.Will.Fall) i hans HoboRec studie. Efter af have indspillet sangene tog bandet en længere pause og debut albummet har derfor først set dagens lys her i 2017. Måske hænger det sammen med, at flere af bandets medlemmer også er med i The Embodied.

The Chase består af 8 sange og stilen er som sagt sleazy og punket hard rock. Der er fuld knald på fra start til slut. Det ene guitar riff efterfølges af det næste og især bassen tordner bare derudaf. Den ligger meget tydeligt i lydbilledet. Vokalen kunne måske godt være en anelse stærkere, men den passer nu fint til genren. Den er rå og hæs. Der er også et par gode guitarsoloer på albummet.

Ved første gennemlyt kan sangene måske godt lyde lidt ens, men efter et par gennemlyt er der et par sange som skiller sig lidt ud. Her vil jeg bl.a. nævne ”Bad Boy Show”, ”No Tomorrow”, ”Not-So-Innocent Rozy” og ”Get It On”. Sidst nævnte har bandet lige udsendt en musikvideo til.

Albummet er produceret så det lyder som et punk album. Med det mener jeg, at lyden ikke er poleret og finpudset og det gør at albummet får den rette feeling. Og det er et plus i min bog. Alt i alt synes jeg det er et godt album bandet har lavet.

Er du til nogle af ovennævnte bands eller kan du bare godt lide en god omgang sleazy punk rock, så bør du tjekke The Chase ud. Albummet får ikke topkarakter fra mig, men det ligger klart over middel. Og jeg giver et halvt dødningehoved ekstra, fordi bandet sendte mig The Chase på vinyl. :)
 
The Chase udkom 27. april via Picky Is Without Records.
 
(4½ ud af 6)
 
Besøg Shakedown Suzies på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar