Violmace - Within The Beast

Skrevet af Peter Letting
07-09-2017
Danske Violmace er ude med nyt album med titlen Within The Beast. Violmace har eksisteret i København og omegn siden 2009, og har spillet masser af koncerter, men nu har de altså også udgivet deres debut album.

Stilen er en blanding af mange stilarter, men med rødder i rock’en, sunget på engelsk. Jeg fornemmer både U2, Bruce Springsteen og Pink Floyd, så lydbilledet varierer en hel del og er meget internationalt. Det er faktisk en meget behagelig skive, som er ret nem at gå til i første omgang. Men har man lyst til at give den et mere grundigt ”lyt”, findes der masser af små finurligheder på både guitar, vokal og trommer.

Violmace består af 5 personer: Jarl på vokal, Peter på trommer, Nickie og Mads på guitar samt Michael på bas. Det skinner igennem at de 5 medlemmer af Violmace tilsammen bærer en pæn portion erfaring og tekniske færdigheder, og skiven er også rigtig godt produceret. Måske endda lige lidt for godt, eller skulle jeg sige pænt. Efter min smag mangler der en smule vildskab og kant, men det er måske bare mig.
 
Og med den sætning in mente, så virker det næsten selvmodsigende, når jeg udråber det nummer som jeg bedst kan lide, nemlig ”Shape of Sound”, som er et af de stille numre på skiven. Nummeret træder på en måde lidt udenfor resten af skiven, og måske er det netop derfor at det lige rammer mig som mit favorit nummer.
 
Lidt den samme fornemmelse har jeg med den afsluttende skæring 12 ”Retro”, hvor Violmace har gæsteoptræden af en kvindelig vokal leveret af Natascha Ravn. Det er et meget emotionelt nummer og minder lidt om en blanding mellem Pink Floyd og Enigma.
 
Within The Beast udkom 1. juni.
 
(4 ud af 6)
 
Besøg Violmace på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar