Shamen's Harvest - Red Hands Black Deeds

Skrevet af Calle
02-09-2017
Amerikanske Shaman's Harvest startede helt tilbage i 1996 og Red Hands Black Deeds er bandets sjette album. Jeg lærte først bandet at kende da jeg anmeldte deres forrige album ”Smokin' Hearts & Broken Guns” tilbage i 2014. Jeg var (og er stadigvæk) meget glad for det album. Så jeg var derfor spændt på at høre hvad bandet havde tryllet frem på det nye album.

Ved første gennemlyt var jeg ikke helt solgt. Bandet har nemlig skiftet deres stil en lille smule. På det forrige album var stilen meget hen i den moderne amerikanske rock ala Black Stone Cherry, Theory Of A Deadman, 3 Doors Down, Nickelback og Seether (som dog er fra sydafrika). Hvorimod de på Red Hands Black Deeds er mere ovre i noget mørkt og dystert rock. Der er dog stadigvæk sange som lyder lidt i retning af det forrige album. Her tænker jeg bl.a. på numre som ”The Come Up” og ”So Long”. Og der er også et par down tempo sange som ”A Longer View”, ”Tusk And Bone” og afslutningsnummeret ”Scavengers”. Især sidst nævnte er meget dyster. Mine favoritter på albummet er ”Long Way Home” samt de to ovennævnte numre ”The Come Up” og ”So Long”. Og så kommer man heller ikke uden om det Black Stone Cherry-inspirerede nummer ”The Devil In Our Wake”. Men alt i alt er det 12 gode sange bandet har indspillet.

Efter flere gennemlyt vokser albummet, men jeg synes ikke helt det rammer de samme højder som på ”Smokin' Hearts & Broken Guns”. Sangene er stadigvæk velskrevne og melodierne er fængende, så bandet er stadigvæk nogle gode sang smede. Derudover så spiller de også godt og sanger Nathan Hunt's vokal er som skabt til genren. Udover ham består bandet af Josh Hamler (rytme guitar), Matt Fisher (bas), Derrick Shipp (lead guitar) og Adam Zemanek (trommer).

Produktionen er i top og lyden er som den skal være. Albummet er produceret af Keith Armstrong, som tidligere har arbejdet med bands som Breaking Benjamin, Lifehouse, Deftones, Three Days Grace og mange flere. Bandet har i presseskrivelsen udtalt, at de sagde til Keith, at de ville have en bestemt lyd, som lå lidt væk fra deres forrige albums. Og de er super glade for resultatet og samarbejdet med ham. Han ramte præcis det de ønskede.

Som sagt er jeg ikke lige så meget oppe og ringe over det nye album, som jeg var ved det forrige. Men jeg vil stadigvæk anbefale Red Hands Black Deeds til rock fans derude. Albummet har stadigvæk nogle fede sange og variationen på skiven er god. Så giv albummet et lyt!!
 
Red Hands Black Deeds udkom 28. juli via Mascot Label Group/Provogue.
 
(4½ ud af 6)
 
Besøg Shaman's Harvest på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar